Безплатни тестове за ХИВ и хепатит ще могат да се

...
Безплатни тестове за ХИВ и хепатит ще могат да се
Коментари Харесай

Изследват безплатно за ХИВ и хепатит днес в София и Благоевград

Безплатни проби за ХИВ и хепатит ще могат да се създадат през днешния ден в София и в Благоевград, като част от Европейската седмица за тестване за ХИВ и хепатит и по отношение на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН. Организатор е Центърът за полово здраве Check Point София.


Мобилната клиника CheckPoint София ще е разполагаем до 16 часа на езерото „ Ариана " в София. В Благоевград от 13 до 17 часа проучването ще е е в здравно-консултативния кабинет „ Здраве без граници ", който се намира на ул. Тодор Александров 45, офис 2.

Консултантите употребяват „ бързи " проби, като се взема единствено капка кръв от пръста. Няма ограничавания за банкет на храна и питиета преди проучването. Резултатите са подготвени след 15 минути.

Хората, чието проучване е отчело позитивен резултат, ще бъдат ориентирани и подкрепени в последващите стъпки за уточняване на положението им.

ХИВ и хепатит са тихи инфекции, които могат да протекат безсимптомно. Докато ХИВ се предава главно по полов път, някои видове хепатит могат да се предадат при маникюр, ортодонт, при татуиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР