Безплатни прегледи за рак на кожата ще бъдат извършвани от

...
Безплатни прегледи за рак на кожата ще бъдат извършвани от
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за рак на кожата утре в Пазарджик frognews.bg

Безплатни прегледи за рак на кожата ще бъдат осъществявани от началника на отделението доктор Стоянка Бейска и доктор Ива Петкова от 8:30 до 13:30 часа, осведоми Българска телеграфна агенция.

Национална акция за профилактика на рака на кожата Евромеланома 2023 ще се организира в цялата страна на 10 май. След 17 години сполучливи акции, чиято цел е да увеличи информираността на обществото по отношение на тематиката, обвързвана със злокачествените новообразувания на кожата и изгодата от ранното им разкриване, през 2023 приоритет за акцията е постигането на по-добра начетеност измежду подрастващите по отношение на нездравословното въздействие на ултравиолетовите лъчи върху кожата, означават от регионалната болница.

Годишно в Европа се диагностицират над 100 000 пациенти с меланом, а смъртните случаи от това заболяване надвишават 20 000 годишно. Тези данни изрично сочат за обществената значителност на болестта, илюстрират нуждата от ранна диагностика на заболяването.

Основните способи за профилактика и ранна диагностика на болестта са самонаблюдението и постоянните профилактични прегледи при кожен лекар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР