Безплатни прегледи за рак на гърдата стартира във Втора клиника

...
Безплатни прегледи за рак на гърдата стартира във Втора клиника
Коментари Харесай

Три дни безплатни прегледи за рак на гърдата в УМБАЛ “Свети Георги”

Безплатни прегледи за рак на гърдата започва във Втора клиника по хирургия към УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив.

Желаещите да се прегледат, могат да заповядат на през днешния ден, на 26 и 27 септември от 12:00 до 14:00 часа в кабинета на 11 ет. на бул. Пещерско шосе 66, след авансово записан час на тел: 0898478250.

Прегледите ще извърши хирургът доцент доктор Ваня Узунова, водещ експерт в региона на диагностиката и лекуването на болести на гърдата.

“Карциномът на гърдата заема първо място от онкологичните болести при дамите. При постоянен профилактичен обзор и открит навреме той е лечим. Затова всяка жена е належащо да прави годишен профилактичен обзор при специалист-хирург-мамолог, който преценява и спомагателните проучвания, които би трябвало да се създадат, както и съответното лекуване. “, споделидоц. Узунова.

По данни на Световната здравна организация, през 2020 година ракът на гърдата е изместил рака на белия дроб като най-разпространено онкологично заболяване в света. Почти 12 на 100 от новорегистрираните онкологични болести годишно са от рак на гърдата – това са 2,3 милиона нови случая. Една от главните аргументи за това е, че в по-голямата част от случаите се диагностицира в късен етап, когато възможностите за дейно лекуване са дребни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР