Безплатни прегледи за ендометриоза ще се извършват в болница Софиямед,

...
Безплатни прегледи за ендометриоза ще се извършват в болница Софиямед,
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за ендометриоза в столична болница

Безплатни прегледи за ендометриоза ще се правят в болница " Софиямед ", оповестиха от лечебното заведение.

Инициативата е във връзка месеца за повишение на информираността за ендометриозата и е в границите на акцията, проведена от фондация " Ендометриоза и репродуктивно здраве " в партньорство с фондация " Искам бебе " и под патронажа на парламентарната комисия по опазване на здравето.

Прегледите ще бъдат всяка събота през март и на 4 април, от 13.00 до 15.00 ч. Необходимо е авансово записване на тел.: 02/ 465 00 00 и 0895/ 555 444, показаха от болничното заведение.

Инициативата тази година е под наслов " Една от 10 ", защото се счита, че в международен проект всяка десета жена е наранена от ендометриоза. За страдание в България болестта не е задоволително познато и не се води указател на пациентите.

Ендометриозата е заболяване, при което тъкан от вътрешната обвивка на матката се популяризира отвън нея, най-често в други органи в региона на таза, като яйчници, фалопиеви тръби и вътрешности. Среща се при дами в репродуктивна възраст и води до неплодородие. Симптомите са разнородни и затрудняват диагностицирането.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР