Безплатни прегледи на сърдечноболни деца ще се проведат на 8

...
Безплатни прегледи на сърдечноболни деца ще се проведат на 8
Коментари Харесай

Лекари от НКБ преглеждат сърдечноболни деца в Добрич

Безплатни прегледи на сърдечноболни деца ще се проведат на 8 юни в Многопрофилната болница в Добрич, оповестява БНР. Те се провеждат от Асоциацията „ Детско сърце - Добрич “ след тригодишно спиране поради пандемията от COVID-19. Средствата са обезпечени от донори, а лекарският труд е безплатен.

Прегледите ще се реализират от професорите Анна Кънева и Маргарита Цонзарова от Клиниката по детска кардиология при Националната кардиологична болница – София, където се намира и единственият Референтен център по детска кардиология в България.

Заедно с началника на Отделението по педиатрия в МБАЛ Добрич доктор Йовев експертите от София ще прегледат 20 деца със междинна до висока степен на трудност и нужда от годишно следене на болестта.

Прегледите са изцяло безвъзмездни за родителите, членове на Асоциация „ Детско сърце – гр. Добрич “.

Годишните медицински прегледи през тази година съответстват с 30-годишнината от основаването на Асоциация „ Детско сърце – гр. Добрич “ и имат за цел да допринесат за ограничението на заболеваемостта и профилактиката на сърдечносъдовите болести измежду децата от област Добрич.

Прегледите ще се проведат на 8 юни в Отделението по педиатрия в МБАЛ Добрич.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР