Безплатни кардиологични прегледи ще се извършват в болница Проф. д-р

...
Безплатни кардиологични прегледи ще се извършват в болница Проф. д-р
Коментари Харесай

Безплатни кардиологични прегледи ще се извършват в столична болница

Безплатни кардиологични прегледи ще се правят в болница „ Проф. доктор Александър Чирков ", съобщиха от лечебното заведение. 

Прегледите ще бъдат в интервала 17 - 21 юли 2023 година, от 8:30 до 12:30 ч. Необходимо е авансово записване - на тел.: 02/ 9159 586 и 02/ 9159 585. Не се изисква направление от персонален доктор.

В горещите дни се обострят сърдечно-съдовите болести и пациентите най-често се оплакват от ритъмни нарушавания, допълниха от болничното заведение. Обезводняването на организма поради по-обилното изпотяване може да докара до втвърдяване на кръвта и до формиране на тромби в кръвоносните съдове и риск от повишение на броя на инфарктите и инсултите. Рисковите групи са хората, страдащи от артериална хипертония, с исхемична болест на сърцето, с хронични белодробни болести, със захарен диабет, както и претърпелите инсулт.

В болничното заведение преди време бяха осъществени безвъзмездни прегледи за пациенти, страдащи от диабет. Медиците от лечебното заведение се включиха и в стратегия „ Детско здраве “, проведена от болница " Пирогов “ и Столичната лекарска гилдия, осигурявайки безвъзмездни прегледи на над 500 деца в Бургас. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР