Безплатни кардиологични прегледи по повод Световния ден на сърцето организират

...
Безплатни кардиологични прегледи по повод Световния ден на сърцето организират
Коментари Харесай

Безплатни кардиологични прегледи по повод Световния ден на сърцето организират от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“

Безплатни кардиологични прегледи във връзка Световния ден на сърцето провеждат от Клиниката по кардиология на УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ", оповестиха от болничното заведение. Прегледите ще се организират на 29 септември от 13:30 до 18:30 часа в кабинет 206 (ет. 1, над Спешно отделение). Задължително е авансово записване на тел. 94 32 332, припомнят от лечебното заведение.
В прегледите ще се включат трима специализиращи лекари от Клиниката по кардиология - доктор Гергана Войнова, доктор Мария Константинова и доктор Цветан Коцев, под управлението на опитния кардиолог доктор Кирил Джоманов.
Клиниката по кардиология към УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ " е основана през 1986 година и е ориентирана главно към лекуване на сериозни нарушавания в жизненоважните функционалности на пациента. Под управлението на проф. доктор Асен Гудев, който е член кор. на Българска академия на науките и някогашен ръководител на Българското кардиологично сдружение, тя се трансформира в една от водещите кардиологични клиники в страната, написа в известието на лечебното заведение.
Сърдечно-съдовите болести (ССЗ) са палач номер едно в света, причинявайки над 20,5 милиона смъртни случая годишно, се споделя още в известието. Тези болести са водеща причина за съдбовен излаз в България като предизвикват гибелта на 71 % от дамите и на 62 % от мъжете. Около 80 % от случаите гибелта, породена от ССЗ, е предотвратима. България е на трето място в Европа по брой смъртни случаи, които са могли да бъдат предотвратени. Над половината ССЗ протичат тайно и болните даже не подозират, че са наранени от заболяване на сърцето. Ето за какво постоянната профилактика е освен нужна, само че и животоспасяваща, допълват от болничното заведение.
Българското сдружение по кардиология провежда специфична акция на уеб страницата си, която включва подкаст с най-честите аргументи за проблеми със сърцето.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР