Безплатни изследвания за COVID-19 за всички български граждани, болници само

...
Безплатни изследвания за COVID-19 за всички български граждани, болници само
Коментари Харесай

БСП настоява изследванията за Covid-19 да са безплатни за всички

Безплатни проучвания за COVID-19 за всички български жители, лечебни заведения единствено за лекуване на такива инфекции и разяснителна акция, желаеха от Българска социалистическа партия в декларация от парламентарната естрада. Предложенията на левицата бяха показани от проф. Георги Михайлов след чуването на министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов за обективната конюнктура в страната по отношение на пандемията от COVID-19.

Михайлов  коментира, че има съществени проблеми в тестването и установяването на заразоносители. От левицата оферират у нас да бъдат подхванати ограничения като в Словакия. Не да се стоварват контейнери пред лечебните заведения, не да се вършат Коронавирус звена, от които в София работят сега тъкмо три, и проучванията по разпореждане на общината би трябвало да се заплащат от жителите, а проучванията би трябвало да бъдат безвъзмездни за всички български жители и да бъдат основани изнесени пунктове, където хората, без никакви терзания, без заплаха за тях, да се тестват. Много пъти се декларира от вас, че има пари в страната. Това не са извънредно огромни средства ", обърна се той към ръководещите и моли да бъдат отделени. 

По думите му, обособяването във всяка болница на COVID-отделения основава действителни условия от ден на ден медици да бъдат инфектирани. " Затова нашето предложение е да бъдат основани лечебни заведения, които да се занимават единствено с лекуването на Коронавирус инфекции ", уточни Михайлов.

" Трябва да се организира сериозна, огромна, от името на страната, разяснителна акция, която да показа действителните параметри на тази зараза в българското общество, не да се приказват небивалици, нито за форми на лекуване, които не са потвърдено ефикасни, нито за проценти на смъртност, които не са правилни. Тази суматоха в българската нация се сътвори изцяло изкуствено и в този момент черпим нейните плодове ", сподели още Георги Михайлов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР