Безплатни детски градини е реална стъпка за борба с демографската

...
Безплатни детски градини е реална стъпка за борба с демографската
Коментари Харесай

БСП: Защитихме младите семейства и децата в Бюджет 2022

Безплатни детски градини е действителна стъпка за битка с демографската рецесия, съобщи Симов във Враца
Над 80 души участваха на срещата на Българска социалистическа партия във Враца, една от многото, които левицата провежда из цялата страна със своите членове. Народните представители от Българска социалистическа партия Александър Симов и Атанас Зафиров, членът на Изпълнителното бюро на левицата Генадий Събков, регионалният ръководител на Българска социалистическа партия Иво Лилов и уредникът на срещата Евгений Белий показаха параметрите на бюджета за 2022 година и приноса на Българска социалистическа партия това да е най-социалният бюджет за последните 30 години.

„ В разследване на рецесиите, бедността и неравенствата се усилват. Нашата грижа са слабите, уязвимите и бедните. Подготвя се един от най-социалните бюджети в България. Социалните разноски са увеличени с над 30% по отношение на 2021 година или към 20 милиарда лева за обществена политика “, съобщи Александър Симов.

По думите му, посредством Бюджет 2022 година, страната връща своите обществени функционалности. „ Това демонстрира едно завръщане към изконните правила на левицата страната да бъде обществена “, добави той.

Симов бе безапелационен, че Българска социалистическа партия не отстъпва от никакви свои правила, не прекрачва своите червени линии, а тъкмо противоположното, даже в една комплицирана коалиция и сложни условия, тя съумя да наложи доста по-социален темперамент на финансите в страната.

Във връзка с тематиката за актуализацията на пенсиите социалистът изясни, че точно Българска социалистическа партия е наложила, и я трансформира в съществена политическа тематика и това към този момент е реалност. „ За 2022 година се планува разноските за пенсии да са в размер на 14 119,2 млн. лева Това е с 8,2 % повече по отношение на обновения държавен бюджет през 2021 година Средният размер на пенсията през 2022 година се планува да доближи 573,76 лева без включената „ коронавирус добавка “. Очаква се действителен растеж на пенсиите от 7,3 на 100 през 2022 година “, сподели още Александър Симов.

Среща с членове на левицата бе извършена и в Сливен, където Атанас Зафиров дефинира провелия се през януари Конгрес на Българска социалистическа партия като сполучлив. Партията е отчела проблемите от изборите, само че в същото време е посочила ясно, че гласоподава доверие на Корнелия Нинова да бъде ръководител. „ В хода на полемиката се обясни, че болшинството от делегатите не виждат нужда от осъществяване на вътрешнопартиен избор в миг, в който партията влиза в ръководството на страната и има късмет да осъществя своите предизборни обещания – изключително тези със обществена устременост “, съобщи той.

Социалистите потвърдиха и тезата, че Българска социалистическа партия ще продължи да бъде конструктивен фактор в ръководството. Дори и в обстановка на доста сложни договаряния, левицата е посочила градивен метод, само че не е изменила на тези хрумвания, които я вършат друга.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР