Безплатна Училищна Телерик Академия за програмиране ще стартира за втора

...
Безплатна Училищна Телерик Академия за програмиране ще стартира за втора
Коментари Харесай

Безплатна Училищна Телерик Академия за програмиране ще има за втора поредна година в Търговище 

Безплатна Училищна Телерик Академия за програмиране ще започва за втора поредна година в Търговище през октомври. В града ни тя се реализира в съдействие с OбщинаТърговище, Центъра за поддръжка за личностно развитие (ЦПЛР) и с поддръжката на BICA Services и ST6.

В рамките на Академията в града ще бъдат образувани две обучителни групи – една за възпитаници от 5 до 7 клас и втора, за възпитаници от 8 до 11 клас. Всяка група ще се състои от по 20 деца. Учебната стратегия ще е ориентирана към развиване на ключови умения за програмиране, посредством разработка на компютърни игри. Форматът на уроците (онлайн или присъствен) ще бъде съгласуван с рекомендациите на здравните управляващи.Присъствените занимания ще се организират в постройката на ЦПЛР.

Учениците от 12 клас също могат да се включат, като техните образования ще се организират само в онлайн формат. Освен в програмата за разработка на игри, те ще могат да се образоват и в стратегиите „ Дигитални науки “ и „ Уеб програмиране “.

Желаещите да участват в Академията би трябвало да аплайват през уеб страницата на Училищна Телерик Академия и да попълнят приемен тест. Срокът за това е 2 октомври 2022 г. Не се изискват предварителни знания по програмиране.

Обученията ще стартират в края на октомври и ще се организират от учители, сертифицирани от „ Телерик “. Програмите са с дълготрайност от 72 учебни часа.

Припомняме, че провеждането на академии за програмиране и оказването на поддръжка за начинания и образования в областта на IT бранша са измежду целите в управническата стратегия на кмета доктор Дарин Димитров.

Повече информация за програмите и може да бъде открита на уеб страницата на Училищна Телерик Академия: 
https://www.telerikacademy.com/school?utm_medium=pr&utm_source=pr&utm_campaign=school-all
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР