Безплатна търговия с акции ще се извършва само днес на

...
Безплатна търговия с акции ще се извършва само днес на
Коментари Харесай

Безплатна търговия с акции ще се извършва само днес на Българската фондова борса

Безплатна търговия с акции ще се прави единствено през днешния ден на Българската фондова борса. Това е част от самодейността " Ден за акции ", която се провежда обичайно.

Търговията на фондовата борса кардинално изисква редица такси, само че в деня за акции те ще бъдат нулеви, заяви за „ Хоризонт “ изпълнителният шеф на Българската фондовата борса Иван Такев. Ще има ограничавания при самата търговия.

„ Има въведени избрани ограничавания за да филтрират самостоятелните вложители. Всеки един от тях ще има опция да извърши 15 поръчки, всяка една на стойност от 2000 лв., т.е общо могат да се търгуват в границите на към 30 000 лв. в съответния ден “.

Притежанието на акции от всеобща приватизация може да се ревизира гратис, само че единствено през днешния ден възможната им продажба също би била без такси, напомни Такев.

„ Обикновено хората, които разполагат с акции от всеобщата приватизация, те са на относително ниска стойност и доста постоянно се оказва, че разноските при прехвърлянето им надвишават това, което биха получили при продажбата им “.

За да се случи продажба обаче, би трябвало да има интерес към съответни бумаги.

Цялото изявление с шефа на фондовата борса Иван Такев можете да чуете в предаването " Хоризонт до обед " след 10 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР