Безплатна фен зона за работниците мигранти е открита в Доха

...
Безплатна фен зона за работниците мигранти е открита в Доха
Коментари Харесай

В Катар създадоха безплатна фен-зона за работниците мигранти

Безплатна почитател зона за служащите мигранти е открита в Доха по време на Световното състезание по футбол. Тя не се разграничава доста от другите градски места за всеобщо гледане на мачове - има огромни телевизионни екрани, зони за развлечение, красиво нощно осветяване, даже има неповторимо местонахождение - прилежащ стадион за крикет, в центъра на който има още едно пространство за фенове.

Основната почитател зона на Мондиал 2022 се намира в влиятелния регион Корниш, а тази е в покрайнините. До нея не може да се стигне с метрот, а би трябвало да се употребява рейс или такси.

Известен в Доха като Asian Town, това е най-голямият промишлен регион на града, където десетки хиляди мигранти, най-вече от Индия, Непал и Филипините, живеят в дребни жилища и общежития. Град в града, 99 % от жителите, на който са мъже, дамите даже не се позволяват там.

По-голямата част от жителите на азиатския град не могат да влязат във почитател зоната на Корниш. За тях да бъдат част от футболния празник остава или да отидат до центъра на града и да се причислят към веселби на почитателите по улиците, или да отидат в особено готова за тях почитател зона. Десетки хиляди мигранти всеки ден избират втория вид.

" Тук идват до 50 000 души, всички те в действителност харесват ситуацията ", сподели пред ТАСС чиновник на почитател зоната.

В квартала живеят към 300 хиляди души и всички те са мигранти. Те идват в Доха, с цел да работят, като изпращат забележителна част от приходите си в родните си страни. От диалозите с посетителите на почитател зоната излиза наяве, че за мнозина гледането на мачове от Световното състезание в този момент е главното развлечение - след работен ден те идват във почитател зоната и гледат обичаните си тимове.

" Благодарим ви за приноса за провеждането на най-хубавото Световно състезание в историята " - подобен надпис на три езика британски, хинди и арабски поздравява гостите на почитател зоната.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР