Безплатен става градският транспорт за медицинските работници в Турция, предаде

...
Безплатен става градският транспорт за медицинските работници в Турция, предаде
Коментари Харесай

Градския транспорт в Турция става безплатен за всички медици до края на годината

Безплатен става градският превоз за медицинските служащи в Турция, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

По разпореждане на президента Реджеп Тайип Ердоган по отношение на напъните, полагани от медиците в битката с пандемията от COVID-19, до края на годината пътуването с градския превоз става гратис за всички здравни чиновници.

Съответно решение е оповестено в турския Държавен вестник.

Безплатни карти за градския превоз с годност до 31 декември 2021 година ще бъдат издадени на всички чиновници от държавните и частните лечебни заведения, клиники и центрове.

Дни по-рано турските управляващи оповестиха и че стартират нов метод за поощряване на имунизацията.

Министерство на здравеопазването ще я разпространява измежду младежите посредством YouTube, оповестява турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

По данни на здравното министерство към 40 на 100 от дейните случаи в Турция са на хора на възраст под 23 години. Това е насочило здравното министерство към разпространение на имунизацията против COVID-19 в тази възрастова група.

Министерството възнамерява съдействие с ютюбъри, с цел да насърчи имунизацията и да обясни пред младите изгодата от имунизациите, написа в. " Хюриет ".

Проф. Сема Култуфан Туран от Научния съвет за битка с ковид в Турция е откроила пред вестника нуждата от имунизация измежду младите, тъй че да се понижи рискът за възрастните хора и застрашените групи, а младежите да продължат естествения си обществен живот, да вървят на учебно заведение и да опазят живота на околните си.

По думите на различен член на Научния съвет - проф. Кенан Мидилли - родителите имат отговорност за имунизацията на децата и младежите във възрастовата група 12-17 години. Според него огромен проблем съставлява и имунизацията във възрастовата група на 18-24-годишните.

" Тези хора са комплицирани заради антиваксърството в обществените медии ", уточни проф. Мидилли, като акцентира, че рисковете не произтичат от слагането на имунизацията, а от прекарването на заболяването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР