Безплатен ръчен багаж по време на полет - за това

...
Безплатен ръчен багаж по време на полет - за това
Коментари Харесай

Европарламентът призова авиокомпаниите да не таксуват за ръчен багаж

Безплатен ръчен багаж по време на полет - за това упорстват евродепутатите в Страсбург, заяви “Политико ”.

Законодателите гласоподаваха резолюция, която приканва самолетните компании да отстранен таксите за “разумен ” размер ръчен багаж и да стандартизират разпоредбите за размера му.

" Не можете да имате бизнес модел, който усилва облагите посредством потъпкване на правата на потребителите ”, съобщи евродепутатът от испанската Renew Жорди Каняс.

Политикът настоя текстът за безвъзмездна такса да бъде включен в резолюцията, като добави, че е отчаян от превозвачите, “многократно извършващи злоупотреби с правата на европейските жители ”. 

Резолюцията приканва самолетните компании да съблюдават решение от 2014 година на Съда на Европейски Съюз, съгласно което ръчните чанти - при условие че са с  “разумен ” размер и тегло, са “необходим аспект ” на пътуването със аероплан и по тази причина пасажерите не би трябвало да бъдат таксувани за тях, написа " 24 часа ".

Експерти предизвестяват, че постоянно има несъответствия сред самолетните компании във връзка с размера и тежестта на ръчния багаж, което може да сътвори особени проблеми за хората, пътуващи с прекачвания, осъществявани от разнообразни превозвачи.

Авиокомпаниите пък разясняват, че към този момент подсигуряват опцията пасажерите да имат най-малко една дребна чанта гратис за персонални движимости.

“Една универсална политика евентуално ще понижи гъвкавостта, на която пасажерите се радват сега, и ще повлияе на цената и удобството на пътуването със аероплан. Освен това е непрактично, защото размерът и броят на чантите, които се побират несъмнено на борда, зависят от модела на самолета и по какъв начин е конфигуриран ”, се споделя в изказване на Airlines for Europe.

Типичният аероплан “Бойнг ” има място за 90 по-големи чанти над главата, до момента в който в общоприетия “Еърбъс ” то варира от 75 до 85.

През август испанското министерство по въпросите на потребителите стартира следствие на няколко нискотарифни компании за такси за ръчен багаж и други спомагателни цени като да вземем за пример за избрани места.

“Чрез тази процедура на обособяване на услугите и таксуване на пасажерите с добавка за тях тези компании оферират доста конкурентни цени в своите реклами ”, твърди испанското министерство и прибавя, че това им дава привилегирована позиция в резултатите от търсачките. Но това също значи, че в последна сметка пасажерите могат да платят доста повече от в началото оповестената цена на полета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР