Безплатен интернет да бъде пуснат в болници, паркове и училища

...
Безплатен интернет да бъде пуснат в болници, паркове и училища
Коментари Харесай

Кога ще има безплатен интернет в столицата?

Безплатен интернет да бъде пуснат в лечебни заведения, паркове и учебни заведения в София. Това са част от стотиците оферти на районните кметове, от които ще бъдат отсяти няколко, които ще получат европари за реализацията им.

Предложенията са по отношение на кандидатстване на София по стратегия на Европейската комисията, която ще обезпечи ваучери за безвъзмезден интернет на европейски общини.

" Идеята е на българския еврокомисар Мария Габриел, която основава тази опция за всички общини в Европа, за приемане на ваучери за създаване на такава зона, където градът реши ", изясни пред " Монитор " кметът на София Йорданка Фаднъкова и добави, че Европейска комисия ще раздаде 1000 ваучера, чиято стойност е по 15 хиляди евро.

" Предстои да бъде отворена платформата за кандидатстване и защото общо взето правилото е " първият по време, първи по право ", стига да се попълни добре формата, направих екип, който да работи по тази тематика и да бъдем изцяло подготвени в първата минута да подадем нашите документи ", сподели Фандъкова.

Водещ критерии ще бъде броят на хората, които ще се възползват от безвъзмезден Wi-Fi. Кметицата съобщи, че в случай че успеем да спечелим парите ще бъдат ориентирани към обезпечаването на безжичен интернет тук-там, които се посещават от най-вече хора. С приоритет ще са паркове, площади, пазари и градският транспрот.

В предложенията за разширението на достъпа до интернет влизат 300 рейса, част от Борисовата градина, градината " Кристал ", Женския пазар, площад " Бански ", както и други централни площади като " Народно заседание ", детски площадки и зелени площи по кварталите.

В момента в София безвъзмезден интернет има на всички 35 метростанции, както и в над 270 рейса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР