Безпилотен автомобил на компанията Uber Technologies блъсна жена, която почина

...
Безпилотен автомобил на компанията Uber Technologies блъсна жена, която почина
Коментари Харесай

Самоуправляващ се автомобил уби пешеходец в САЩ

Безпилотен автомобил на компанията Uber Technologies блъсна жена, която умря след това. Заради случая Uber стопира тестването на самоуправляващите се коли, до момента в който се води следствието, заяви Блумбърг.
Фаталният случай в неделя вечер в Темпи, Аризона, е първият, при който умира пешеходец при злополука с безпилотен автомобил. Тези транспортни средства се тестват в целия свят, а случилото се може да попречи на напъните за бързото въвеждане на новата технология в Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.
Жената пресичала пътя, когато автомобил на Uber, който бил в режим на самоуправление, я удря, прецизираха от полицията в Темпи.
Зад кормилото е имало оператор, добавя Асошиейтед прес.
Жената била закарана в локалната болница, където умряла от пострадванията.
Катастрофата е станала по виновност на починалата пешеходка, заяви в това време вестник "Сан Франциско кроникъл ", представен от ТАСС. Местният всекидневник цитира полицията.
По нейна информация автомобилът марка Volvo, който не е понижил и е блъснал дамата в неделя вечерта, е бил оборудван с най-малко две наблюдателни камери. Полицията е проучила видеозаписите, от които е станало ясно, че пешеходката е изскочила пред колата изцяло ненадейно. Тя е стигнала до извода, че даже за водач би било комплицирано да избегне съдбовния удар.
Това е първият смъртен случай, породен от самоуправляващ се автомобил, отбелязва Ройтерс. Агенцията дефинира случая като евентуален удар за тази технология, която се чака да трансформира превоза.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР