Безотговорността на министър-председателя доведе до това да се самосвали. Това

...
Безотговорността на министър-председателя доведе до това да се самосвали. Това
Коментари Харесай

Безотговорността на Петков доведе до това да се самосвали: Митова

Безотговорността на министър-председателя докара до това да се самосвали. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в студиото на " Здравей, България ”.

 

" Тиражира се, че надали не ние сме свалили държавното управление. То обаче де факто се самосвали. Свали се заради своята надменност и неспособност да беседва и да разбере по какъв начин действа една народна власт.

Ето, Макрон загуби болшинство в Народното събрание и стартира да приказва за това по какъв начин да сплоти партиите и да търси общи положения, с които Франция да върви напред. Втората причина –хладилника – стопанската система. Хората всекидневно виждат какви са цените на храните, горивата и електричеството ”, сподели още той.

 

Митов дефинира държавното управление на Кирил Петков като " провалено държавно управление по всяко едно отношение ”. " Можехме да им желаеме избор на съмнение и за цялостна политика, отново щяха да паднат, тъй като на никое място не се оправят ”, уточни той.

 

Заместник-председателят на ГЕРБ е безапелационен, че на България й е нужна непоклатимост, небосвод и народен разговор по значими тематики като тази с Република Северна Македония и френското предложение. " Безотговорността на министър-председателя докара до такава степен да се самосвали поради арогантността си, неспособността си да комуникира и поради това, че слага личните си мечти и истории пред националния интерес България да върви напред и да има дневен ред, който да е в интерес на българските жители ”, счита той.

 

Митов разяснява и отлагането на съвещанието през вчерашния ден на Комисията по външна политика по тематиката за френското предложение за РСМ. " Комисията през вчерашния ден нямаше какво да свърши. Не сме провалили съвещанието, просто го отложихме ”, уточни той.

 

" Според нас френското предложение е положително и с още малко корекции през идващите дни може да стане такова, че да подсигурява напълно настояванията на България във връзка с започване на договаряния от РСМ ”, съобщи още Даниел Митов.

 

Според него проблеми като този със Северна Македония е наложително да бъдат дискутирани в Народното събрание. " Те това не го схванаха и продължиха с разделянето на българското общество, лепене на етикети и няма да стигнат до средата ”, разяснява той ходовете на държавното управление.

 

" С " Възраждане ” нямаме никакви допирни точки по каквото и да е било. Тя е опозиционна партия и има нейните претекстове да поддържа вота на съмнение, ние имаме нашите. Това са две обособени вселени. Когато обаче се приказва за ръководство и образуване на коалиция, там се търсят общи цели. С " Възраждане ” не можем да имаме такива ”, сподели още той.

 

Запитан кого ГЕРБ ще търсят за сътрудник при възможна опция за ръководство, Митов отговори: " За ръководство се търсят общи цели. Принципът обаче е, че спечелилият изборите би трябвало да образува болшинство. Ако този принцип бъде спазван, то ние би трябвало да идем на избори, да ги спечелим и тогава да забележим ”.

 

На въпрос кой ще е претендентът на ГЕРБ, в случай че партията завоюва при възможни избори, той съобщи: " При всички положения Борисов е най-подготвен в тази обстановка, само че дайте да стигнем до тази фаза. Той е най-подготвеният човек в тази страна, с цел да бъде министър-председател и да ръководи. Какво решение обаче ще вземе той и партията като такава, не мога да предвиждам ”.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР