Безос е прехвърлил 47 727 акции на Amazon на неназована

...
Безос е прехвърлил 47 727 акции на Amazon на неназована
Коментари Харесай

Джеф Безос дари близо 120 милиона долара на неизвестна организация

Безос е трансферирал 47 727 акции на Amazon на неназована организация с нестопанска цел, на обща стойност 118 милиона $

Основателят на Amazon Джеф Безос подари още 100 милиона $ през предходната седмица, съгласно Securities and Exchange Filings, видени от Forbes. Не е ясно обаче на коя организация с нестопанска цел е дарил, написа

Според документите Безос е трансферирал 47 727 акции на Amazon на неназована организация с нестопанска цел, на обща стойност 118 милиона $ въз основа на цената на акциите в края на деня. Безос прави по-голямата част от филантропията си точно посредством дарове от акции на Amazon, които получаващата организация с нестопанска цел има право да продава, без да заплаща налози върху финансовите облаги.

От началото на тази година Безос е дарил 84 030 акции на Amazon на стойност 233 милиона $ на неназовани организации с нестопанска цел, съгласно документите на SEC. Безос не е задължен да разкрива кои организации с нестопанска цел получават акциите му, макар че е податлив да афишира обществено огромните си дарения, само че откакто е трансферирал акциите.

През 2021 година той даде 100 милиона $ на фондацията на някогашния президент Барак Обама, както и на основния готвач на World Central Kitchen Хосе Андрес и създателя на нестопанска организация Ван Джоунс, които да подаряват на благотворителни организации по техен избор.

Той даде 200 милиона $ за музея, отдаден на космоса - музей Смитсониън предишния юли, единствено дни преди да излети в космоса с галактическата му компания Blue Origin.

Безос подарява по 100 милиона $ годишно на организации, помагащи на бездомни фамилии, като част от самодейността му Day One Fund initiative.

Една от опциите е акциите, раздадени тази година, да отидат за екологични организации с нестопанска цел като част от фонда Bezos Earth, самодейността на създателя на Amazon за 10 милиарда $ за битка с изменението на климата. От стартирането си през 2020 година фондът е отпуснал 1,4 милиарда $.

Въпреки че той попадна в листата на Forbes за най-големи донори за първи път тази година, цялостното подаяние на Безос бледнее спрямо това на някогашната му брачна половинка Макензи Скот, която раздава благосъстоянието си с по-бързи темпове от всеки в актуалната история. Според изчисленията на Forbes Безос е дал 2,4 милиарда $ през живота си, до момента в който Скот е дарила пет пъти повече - 12,5 милиарда $. Тя към момента има благосъстояние на стойност от 34,3 милиарда $. Безос има 141,6 милиарда $.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР