Безопасно ли е да се подава ток с кабели на

...
Безопасно ли е да се подава ток с кабели на
Коментари Харесай

8 груби грешки при подаване на ток на кола с умрял акумулатор

Безопасно ли е да се подава ток с кабели на автомобил с отпаднал батерия? По форумите в интернет се срещат спорни отговори, аргументирани с най-разнообразни образци.

Производителите се измъкват с формулировката, че моторът може да се започва благодарение на външна батерия "съгласно приложената скица ". Инструкциите обаче мълчат по въпроса с директното свързване на акумулаторите на два автомобила с кабели.
Даването на ток е възможно, само че нежелателно за колата-донор, счита специалистът на съветското сп. "За Рульом " Михаил Колодочкин.

Навремето, когато колите имаха надалеч по-просто устройство, това бе всекидневно събитие. Днешните коли обаче са по-скоро мобилни компютри и тази привидно рутинна интервенция крие рискове за бордовата електроника.
След детайлно изследване на упътванията за употреба на някои от най-популярните модели на пазара и консултация със експерти от публични сервизи, Колодочкин изброява рисковете от даването на ток и най-често допусканите неточности, резултат от които от време на време може да бъде съществено изтъняване на портфейла.

За да видите осемте най-големи неточности при подаване на ток на кола с отпаднал батерия, посетете auto.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР