Безопасно ли е да перете маратонки в пералнята и какви

...
Безопасно ли е да перете маратонки в пералнята и какви
Коментари Харесай

Паста за зъби и още! Как бързо и лесно да почистите бели маратонки у дома

Безопасно ли е да перете маратонки в пералнята и какви лайфхакове ще оказват помощ за възобновяване белотата на потъмнялата подметка?

Събрахме за вас най-хубавите отговори на тези въпроси и препоръки за спасяването на вашите обичани обувки.

Маратонките са комфортни и универсални, подобаващи както за подготовка, по този начин и за среща, а за какво не и за офиса. Проблем е, че се замърсяват доста бързо. И мнозина вземат решение този проблем коренно, като ги хвърлят в пералнята. А дали това е добра концепция?

Отговорът е двузначен. Ако приказваме за текстилни или спортни маратонки, тогава прането няма да им навреди, само че е безусловно невероятно да извършите това с кожени произведения или обувки с приложения, кристали и капси. Вижте по-долу по какъв начин да почиствате вярно вашите маратонки, тъй че да имат по-дълъг живот .

Не се предлага прекомерно честото машинно пране на маратонки – с течение на времето лепилото върху подметката може да се разлепи и обувката ще се разпадне. Но в случай че въпреки всичко решите да го извършите, има няколко детайлности, които е добре да знаете:

  1. Преди пране се уверете, че по обувките няма бучки пръст, прахуляк и друга нечистотия. Измийте ги авансово с четка или под течаща вода.
  2. Извадете връзките и стелките от обувките, след което ги поставете в торба за пране. Ако не, остаряла калъфка за възглавница ще свърши същата работа. Най-добре изперете няколко остарели кърпи с маратонките, с цел да не се повреди барабана на машината.
  3. Изберете внимателен или къс цикъл на пране с нежна центрофуга. Температурата на водата би трябвало да бъде не повече от 40 градуса – маратонките не понасят добре горещата вода и могат да се свият и да изгубят форма.

Внимание: не поставяйте маратонки в сушилня!

Високите температури могат да разнежен лепилото и обувките да станат неизползваеми.

За да изсушите маратонките по-бързо и по-добре, поставете ги изправени покрай отворен прозорец или на балкон. Но никога не ги поставяйте на директна слънчева светлина – това може да докара до грозни петна.

А в този момент дано да преминем към лайфхакове, които ще оказват помощ за възобновяване белотата на подметката. Тези чудодейни съставки сигурно ще може да се намерят и във вашия дом.

Течност за миене на съдове

Навлажнете гъбата и нанесете върху нея малко препарат за миене на съдове . Изтъркайте маратонките с кръгови придвижвания, до момента в който се разпенят, след което подсушете с хартиена забрадка. Ако това не помогне, преминете към идната стъпка.

Паста за зъби

Веднага след първата стъпка нанесете малко паста за зъби върху същата гъба и я втрийте в маратонките си с кръгови придвижвания. Изплакнете пяната и оставете обувките да изсъхнат.

Сода за самун

Смесете равни количества течност за миене на съдове и сода за самун в купа, след което разбъркайте с влажна четка за зъби. Разпределете получената гъста маса с кръгови придвижвания върху обувките. Оставете за няколко минути и по-късно избършете с влажна забрадка.

Какво друго: лакочистителят или мицеларната вода ще ви оказват помощ да върнете белотата на подметките на вашите маратонки.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР