Безопасно ли е да използвате климатик или охладител с новородено?Да,

...
Безопасно ли е да използвате климатик или охладител с новородено?Да,
Коментари Харесай

Бебе в колата: Това е правилната температура за климатика в колата

Безопасно ли е да употребявате климатик или охладител с новородено?

Да, безвредно е, при изискване че вземете някои защитни ограничения. Повечето лекари са съгласни, че потреблението на охладител или климатик (AC) с новородено е по-безопасно, в сравнение с да го оставите да остане в гореща, безвъздушна и влажна среда, написа

Какви са рисковете, в случай че на бебето му стане прекомерно горещо или прекомерно студено?

Бебетата, особено новородените , не могат да контролират телесната си температура толкоз добре, колкото възрастните. Те също по този начин не могат да се изразят ясно, с цел да ви уведомят, че са в неволя.

Експертите споделят, че вярно охладената и вентилирана среда оказва помощ на вашето бебе да спи удобно и понижава риска от SIDS (синдром на неочаквана детска смърт) .

Да бъдат в гореща, влажна среда също ги прави уязвими към прегряване и свързани с топлината болести като дехидратация , топлинно безсилие или топлинен удар . Те също могат да получат бодлив топлинен обрив .

От друга страна, извънредно ниските температури могат да доведат до хипотермия (сериозно положение, при което тялото стартира да губи топлота по-бързо, в сравнение с може да произведе) и измръзване.

Какви защитни ограничения би трябвало да взема, когато употребявам климатик или охладител с бебе?

Следвайте тези препоръки, с цел да запазите бебето си в сигурност и комфорт, до момента в който употребявате климатик или охладител:
 

Пренасочете вентилационните отвори надалеч от вашето бебе

Винаги дръжте бебето си надалеч от директната бликам леден въздух от климатика или охладителя. Всяко място, което е прекомерно студено, може съществено да намали телесната температура на вашето бебе и да го охлади. Редовно го проверявайте, с цел да сте сигурни, че е в сигурност и не е прекомерно студено или неловко.

Поддържайте удобна стайна температура

Промените във външната топлота и мокрота могат да повлияят на охлаждането на вашия климатик или охладител. Стаята ви може да стане студена или стоплена доста бързо, което да я направи неуместна за вашето бебе.

Така че поддържайте удобна температура, която не е прекомерно студена или прекомерно топла. Много специалисти предлагат поддържане на температурен диапазон сред 23 и 25 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР