Безобразната, безидейна игра на ЦСКА-София в офанзивен план се очертава

...
Безобразната, безидейна игра на ЦСКА-София в офанзивен план се очертава
Коментари Харесай

Яловата атака ядоса всички в "ЦСКА-София"

Безобразната, безидейна игра на " ЦСКА-София " в нападателен проект се обрисува към този момент като проблем и това стана видно в семейството против " Ботев " (Вр), извоювано мъчно с 1:0. След края освен почитателите на тима, само че и треньорът Люпко Петрович, а и част от футболистите възнегодуваха против нападателите. Под прицел не бе само бразилецът Евандро, който с петия си гол за сезона (и трети за първенство) още веднъж измъкна тима.

" Второто полувреме напипахме правилния темп и пресирахме тима на Враца. Тогава създадохме положения. Евандро още веднъж се оказа индивидът на точното място. Отново обаче имахме проблеми в предни позиции. Когато Евандро не вкарва, ще имаме проблеми. В предни позиции имаме още играчи, които би трябвало да вкарват... В отбрана като цяло играта наподобява добре, само че в средата и в офанзива не разполагаме с чак толкоз разнообразни реализатори ", съобщи Петрович след мача. Той реши да похвали и още един от чужденците с изключение на Евандро, като това бе испанският защитник Раул Албентоса, който не направил нито една неточност.

Ветеранът Петър Занев (33 г.), който носи капитанската лента в семейството против " Ботев "  (Вр), също реши да не пести рецензии към сътрудниците си в офанзива. " Не играхме по най-хубавия метод. Моето мнение е, че ЦСКА би трябвало да играе много по-добре във фаза офанзива - да управлява топката, да управлява мача. Може би умората си сподели думата от тежките 120 минути в Хърватска. Но това не е опрощение... Всеки би трябвало да се стреми да дава максимума от себе си... Трябва да променим държанието. Да играем с повече самочувствие, да направляваме повече топката, да сътворяваме повече голови обстановки и да осъществяваме ", разяснява бранителят.

От през вчерашния ден " ЦСКА-София " стартира подготовка за семейството против украинския " Зоря " (Луганск) от III квалификационен кръг за Лига Европа. Мачът е в четвъртък от 20.30 ч., като този път ще се играе на ст. " Васил Левски ". За основен рефер бе избран швейцарецът Сандро Шерер.

Преди този мач Петрович показа за различен проблем в тима му - че няма задоволително футболисти, а наличните няма да издържат на сходен сбит цикъл от мачове от вътрешното състезание и евротурнирите. Въпреки че лятната подготовка, която бе извършена и от Петрович, неотдавна завърши и макар че клубът притегли осем нови играчи. " Един тим на два фронта и да гониш резултати и в двата шампионата е тежко... Не знам по какъв начин ще издържим в тази натоварена стратегия, която ни следва. Ще ни бъде тежко в този претрупан график, защото нямаме толкоз доста избор в състава ", оплака се треньорът на " ЦСКА-София ".

Затова и от клуба взеха решение още веднъж да прибегнат до изпитан способ - да насочат зов за поддръжка на почитателите в идния мач със " Зоря ". " Да покажем на украинците кои сме ние. Да ги стреснем с цялостен стадион с " червени " сърца, които жадуват следващ триумф в Европа! ", се споделя в патетичното послание.
 

ТЕЖКА ПЕРСПЕКТИВА

Ако " ЦСКА-София " преодолее " Зоря ", ще има доста по-трудно затруднение в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Съперник ще бъде спечелилият от двойката " Люцерн " - " Еспаньол ". Любопитното е, че испанският отбор няма загуба в формален мач от 30 март насам.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР