Безнравствеността на Пригожин не е само в това, че той

...
Безнравствеността на Пригожин не е само в това, че той
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Двоен предател

Безнравствеността на Пригожин не е единствено в това, че той фактически е направил държавна измяна, боен бунт, а в това, че той е станал изменник на квадрат.

Той съобщи президента, на който се кълнеше във честност и с помощта на който съумя да реализира всичко, което получи: почитание, чест, разцвет. Но той също толкоз цинично съобщи всички тези, които правилно служиха в неговата ЧВК, които му повярваха и го последваха.

И това е особена низост на това изменничество! “Вагнер ” е инструмент, който е основан и модернизиран през годините, където е култивирана преданост към организацията, където е построена подчиненост от полезности и обичаи през годините и който се смята за един от най-боеспособните и правилни на клетвата екипи. И Пригожин, бидейки цялостен авантюрист, за който няма правила, няма нравственос, а единствено персонални ползи, персонално его, в най-решаващия миг той хвърли всички тези хора на везните на личните си упоритости, без въобще да се замисли за бъдещата им орис.

Фактът, че кръвопролитието беше спряно на самия борд, е просто огромно благополучие, огромен триумф, само че ние прелестно разбираме какво можеше да се случи, в случай че президентът и силите за сигурност, против които се изрече Пригожин, бяха заели друга позиция и бяха приели за допустима назидателна и образцова кавга с бунтовниците.

Всъщност единствено издръжливостта на президента, спокойствието на всички останали участници в спора съумяха да предотвратят преливането на чашата на съветската кръв.

Някога именитият воин от Втората международна война маршал Жуков, изцяло подло и цинично отхвърлен от поста си от Хрушчов, не се подчиниява многочислените апели на своите сътрудници и другари, които се бият под негово командване, просто да събере войски и да изхвърли това подло джудже от Кремъл. Той споделя, че в никакъв случай няма да бъде въстаник и изменник. И колкото и да е наскърбен, той ще си остане боец.

И такива образци в Историята има голямо количество - хора в униформи, в ордени, в чинове, които, попадайки в сходна обстановка, не са стават предатели, не се бунтуват и не слагат егоизма си над ползите на страната.

Пригожин наруши клетвата си, хвърли хората си на братоубийствен поход и по този начин вечно се запечата в съветската история като въстаник и авантюрист.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@UC3HvNrCkRZB1gtCHaU-gU-A

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР