Безкрайното взиране в екрана на компютъра води до сухи, раздразнени,

...
Безкрайното взиране в екрана на компютъра води до сухи, раздразнени,
Коментари Харесай

Напрежение в очите по време на работа? Опитайте правилото 20-20-20

Безкрайното взиране в екрана на компютъра води до сухи, раздразнени, изтощени очи и главоболие. Но има бързо решение за този проблем. Просто отклонявайте взор от екрана на всеки 20 минути. Правете това най-малко 20 секунди и гледайте на към 20 фута (6 метра) в далечината.
Експертите от дълго време оферират правилото 20-20-20. Неотдавна се появи следващото проучване, доказващо успеваемостта на тази формула. Използван е специфичен програмен продукт за наблюдаване на погледа на участниците в продължение на две седмици.
" Всеки може елементарно да изпита ползотворния резултат от упражнението като си настрои таймера на телефона или изтеглят приложение за увещание " - споделя създателят на проучването Джеймс Волфсон. Той е професор по оптометрия в университета Астън в Бирмингам, Обединеното кралство. Много хора работят пред компютрите всеки ден. Поне половината имат някаква форма на напрежение на очите, сочат данните. Това може да се дължи на обстоятелството, че хората нормално мигат към 15 пъти в минута, само че когато гледат екран, поради втренчването мигането понижава на половина.
Прекарването на единствено 20 секунди за фокусиране на друго място е задоволително, с цел да се провиснал очите и да се понижи напрежението.
Изследването е извършено в Колежа по опазване на здравето и науки за живота на Астън върху 29 участници с недоволства от напрежение в очите. Участниците в изследването са употребявали личните си преносими компютри, на които бил конфигуриран специфичен програмен продукт, следящ и отчитащ посоката на погледа на  потребителите на всеки няколко секунди. Софтуерът изпращал известие на всеки 20 минути с молба към потребителя да си почине 20 секунди, гледайки в далечината на към 20 фута разстояние. 
Учените измерили неприятните признаци на цифрово напрежение на очите на участниците преди и след две седмици потребление на напомнянията. Направили го и една седмица след привършване на опита. Станало ясно, че признаците като сухота, сензитивност и дискомфорт доста понижават. Според създателите на плана при предходни опити на участниците единствено било препоръчано да приложат формулата, а при сегашните проучвания към този момент имало надзор на осъществяването, по тази причина и резултатите били по-категорични.
Сега те възнамеряват да създадат по-дълги изследвания, с цел да видят дали могат да " внушат " мускулна памет, тъй че хората да мигат по-често без напомняния.
Констатациите са оповестени в Contact Lens & Anterior Eye, списание на Британската асоциация за контактни лещи.
Източник

В този брой на Списание 8 ще научите упражненията, с чиято помощ можете да кажете довиждане на очилата.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР