Безкомпромисният защитник Николай Бодуров е такъв и извън терена. Честен

...
Безкомпромисният защитник Николай Бодуров е такъв и извън терена. Честен
Коментари Харесай

Николай Бодуров: Дано ЦСКА е шампион, Илич е много земен и уравновесен

Безкомпромисният бранител Николай Бодуров е подобен и отвън терена. Честен и нищо не си премълчава. " Тема Спорт " приказва с бранителя за обстановката в Пирин Благоевград. Той показа мнението си за случилото се с него и отстраняването му от първия тим. Бодуров разяснява обстановката в отбора, както и тази за борбата за купата сред ЦСКА и Лудогорец. Бранителят приказва и за стремежи от Левски Чебрайлс Макрецкис.

Николай, има ли изясненост към бъдещето ти? Пирин затворена страница ли е за теб?

- Не, към момента не съм решил какво ще е бъдещето ми. Още го премислям. Когато има нещо, ще го разглася.

Даде изявление, в което упрекна треньора на Пирин Христо Янев, че той стои зад отстраняването ти от тима. Стоиш ли зад думите си? Свързвал ли се е някой от управлението на клуба с теб?

- Всичко, което споделих е истина. Едно към едно е. Стоя зад думите си. Никога не съм лъгал. Казвам си нещата в очите. Не съм като доста хора в тази страна, да заставам и да си мирувам. Да замлъквам някои неща и цялостен живот да съм мишок. Няма по какъв начин да стане при мен това. Не съм от тези, които си мълчат.

Боли ли те като гледаш Пирин в профил, откакто сега и отборът е в нежелана позиция? Вярваш ли, че тимът ще успее да се избави от изпадане?

- Какво да ме боли? Не е моя работа да разясня представянето на Пирин. Има си способени хора, които да приказват по тематиката. Питайте треньора и управлението. Знам, че в този момент финансовата обстановка не е добра, само че това не е опрощение тимът да не играе. Трябва да побеждава. Не за първи път Пирин е в тази обстановка, а даже е бил в още по-лоша и се спасявал от изпадане. Имало е хора със сърца, били са се на терена, играли са и отборът е оцелявал. Много по-лоша финансова обстановка от тази, която е в този момент. Не е прелестно един месец да не получаваш пари, само че това не би трябвало да ти е опрощение, че тимът не върви и губи. Това е персоналното ми мнение. Доколкото знам и в Локомотив Пловдив не бяха взимали заплати, само че мисля, че след загубата от Арда, треньорът им Александър Томаш застана пред камерата и даде мъжко изявление. Каза, че това не им е оправданието и ще търси аргументите в тях. Не може да излизаш и да приказваш всевъзможни неща, без да се вгледаш в теб и представянето на тима. Питаш футболистите кой остава в тази обстановка да е играе като мъжага и това е, а който желае да напуща. Да се знае на кой може да се разчита. По този метод ще се избави тима. Но не може да ти е опрощение, че примерно два месеца не си взимал заплата. Когато бях в тима и получавахме хонорари да не играехме феноменално? Пак бяхме същите трагици, тъй че не това е оправданието.

Разговаряш ли с футболистите, с цел да ти опишат каква е атмосферата в тима?

- Не, не съм разговарял. По-често си споделям с Петър Занев, само че не съм се чувал с различен. Когато вървя да упражнявам приказвам с домакина и хората, които поддържат терена. Пием по кафе по другарски.

Как протичат самостоятелните ти тренировки?

- Поддържам форма. Ходя да търча. Тренирам за лятото за морето, с цел да наподобявам добре на плажа. Дори, когато сложа завършек на професионалната ми кариера ще не преставам да упражнявам, тъй като не желая да се отпущам. Но сега нямам изясненост къде ще продължа. Ще изчакам.

Да поговорим и за обстановката в шампионата. Как виждаш борбата за купата? Ще има ли сили ЦСКА да се пребори с Лудогорец за шампионската купа?

- Надявам се ЦСКА да завоюва купата. Много добре потеглиха през пролетния дял в шампионата - три мача, три победи. В момента са на първата позиция. Знаем, че Лудогорец също има мощен тим и от началото на този полусезон са без неточност в шампионата. Определено тази година ще е доста забавен шампионата до самия му край. Надявам се, че ЦСКА да е краен победител. Толкова време мина от последната купа. Феновете го изстрадаха и нека да ги зарадват. Лошото е, че в борбата няма други тимове. През последните години са ЦСКА и Лудогорец, а даже доста по-рано разградчани ставаха първенци. Поне тази година е забавно. За да има други тимове в борбата за купата си трябват пари. За страдание това е истината. Имат ли финанси ще притеглят положителни футболисти и конкуренцията в шампионата ще стане по-голяма. Но това е действителността и равнището ни е ниско.

Познаваш добре ситуацията на " Армията " и си работил с доста треньори. Какво е мнението ти за Саша Илич?

- Изключително положително усещане ми прави. Интервютата му постоянно са земни. Не знам какви са методите му на работа, само че щом тимът му е преди всичко, значи, че си я прави добре. Виждаме какъв брой време ЦСКА е на върха в класирането. Изказванията му постоянно са обрани, скромни и уравновесени, а не си служи с огромни думи за купа. Човекът си работи тихомълком и си движи тима напред.Това е вярното. Дори да приказва със самочувствие, тъй като ЦСКА е преди всичко, отново ще е вярно. Но в България сме сбъркани в това отношение. Когато човек си споделя нещата, както са, става крив и неприятен. Мисленето ни е такова. Но му притискам палци да успее.

Левски е покрай привличането на Чебрайлс Макрецкис. Бяхте съотборници си с него в Пирин. Какви са наблюденията ти за играта му?

- Да, прочетох новината. За мен той е добър футболист. Има интензитет в играта му, на фона на темпото в България. Дори не знам защо движение може да приказваме тук. Но Макрецкис се откроява с динамичност и това е явно. Да, не е топ състезател, тъй като в случай че е подобен, няма да пристигна да играе в Първа лига, само че изпъква. Млад футболист е и може да се развива. Работи доста крепко на тренировки и по време на мачовете дава всичко от себе си. Ще забележим дали ще премине в Левски. Пожелавам му шанс.

Следиш ли какво се случва в един от някогашните ти тимове Фулъм, който се показва доста добре във Висшата лига?

- Да, виждам мачовете на Фулъм. Мениджърът им Марко Силва е доста добър. Направи по този начин, че всички тимове във Висшата лига да се преценяват с отбора. Спечели промоция, а в този момент се показва чудесно в шампионата. Фулъм са доста приветлив тим и на драго сърце ги следя. Знаем каква е конкуренцията във Висшата лига и сега отборът е на шестото място в класирането, което е необикновено достижение.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР