Безжичният USB адаптер Tenda U12 осигурява бърз достъп до интернет

...
Безжичният USB адаптер Tenda U12 осигурява бърз достъп до интернет
Коментари Харесай

Tenda U12 AC1300 – бърз Wi-Fi USB адаптер


Безжичният USB адаптер Tenda U12 обезпечава бърз достъп до интернет за компютри и други устройства
(снимки: TechNews.bg)

Безжичните Wi- Fi мрежи през днешния ден са на всички места, с цел да ни обезпечат мечтаната еластичност и скорост за достъп до интернет. Ако нашето устройство не поддържа Wi-Fi, това значи, че не можем да имаме и пълноценно онлайн преживяване. Но в случай че въпреки всичко имаме USB порт, казусът ще бъде решен елементарно.

Често в настолните компютри липсва вграден Wi-Fi адаптер, което основава известни неудобства, заради нуждата от пробутване на кабели в жилището или офиса за връзка на РС-то към рутера. Безжичният USB адаптер икономисва това стеснение.

Адаптерът обезпечава елементарно свързване на компютри и други устройства, които не разполагат с Wi-Fi модул, към мрежата по комфортен, безжичен метод. Освен това Tenda U12 може да ни даде и по този начин мечтаната по-бърза интернет връзка за преносимия компютър или настолния районен съд, с помощта на модерните си характерности.

Дизайн

На външен тип Tenda U12 AC1300 наподобява USB устройствата за мобилен 3G/4G интернет, които оферират телеком операторите. Разликата е, че U12 се свързва безжично към рутера на домашната или офисна мрежа, а не към клетъчната мрежа на оператора.

Адаптерът се доставя в дребна компактна кутийка дружно с разширителен USB кабел, инсталационен диск с драйвери и управление за потребителя. U12 хваща окото с леко извития си и продължен дизайн, наподобяващ сърф, с лъскава бяла повърхнина от горната страна и сива основа. Устройството е доста леко, с размери 93,8×30,2×13,4 мм.

Освен логото на Tenda на корпуса се вижда само един тънък WPS бутон в профил за елементарно свързване към мрежата, както и маркировка изпод на сивата основа. Капачката на USB конектора е прилепнала съвсем незабележимо към корпуса и с цел да ползвате адаптера, би трябвало да я извадите деликатно, като я прихванете от двете страни.

При слагане на адаптера в USB врата на компютъра светва един LED знак в наследник цвят. U12 се нуждае и от инсталиране на драйвери, които се доставят със CD-то, включено в комплекта, само че за това ще стане въпрос в последваща обява за този артикул.

Характеристики

Tenda U12 AC1300 е двубандов Wi-Fi адаптер, т.е. може да работи в два честотни диапазона – 2,4GHz и 5GHz. Устройството има интерфейс USB3.0, само че е съвместимо и с USB 2.0, тъй че без значение от това с какво потомство USB портове разполагате на компютъра, ще можете да употребявате U12.

Адаптерът поддържа най-съвременните Wi-Fi стандарти, включително 802.11ac, и модулация 256-QAM за постигане на 400 Mbps при периодичност 2,4GHz и до 867 Mbps при 5GHz. С сходни характерности, Wi-Fi адаптерът на Tenda е кадърен да се възползва оптимално от честотната лента на гигабитов домакински рутер за приложения като онлайн видео и игри.

Tenda U12 AC1300 е съчетаем с всички известни операционни системи за компютри, включително Windows XP/7/8/8.1/10, Mac OS 10.6 – 10.12 и Linux-базираните платформи. Устройството поддържа и настоящите логаритми за безжична сигурност WPA-PSK/WPA2-PSK,WPA/WPA2,WEP и WPS.

Освен непосредствено в USB врата на компютъра, адаптерът може да се употребява и посредством разширителен USB кабел за по-добро позициониране. Възможно е устройството да играе и ролята на точка за достъп (AP), само че за това е нужен спомагателен програмен продукт.

Наличност и цена

Безжичният USB адаптер   на Tenda е необятно наличен в комерсиалната мрежа у нас. Устройството се предлага на цена към 50 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 24 месеца. Комплектът съдържа самият адаптер, разширителен USB кабел, инсталационен диск и управление за потребителя.

Несъмнено това устройство ще е от изгода за консуматори, които по някаква причина не разполагат с Wi-Fi (или със модерна негова версия) на компютрите си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР