Безиглената ваксина, която може да се съхранява и прилага по-лесно

...
Безиглената ваксина, която може да се съхранява и прилага по-лесно
Коментари Харесай

Одобриха първата в света инхалаторна ваксина за Covid-19 в Китай

Безиглената ваксина, която може да се съхранява и ползва по-лесно от интрамускулните инжекции, ще се ползва посредством разпръсквач

Китайските регулаторни органи по медикаментите утвърдиха първата в света инхалаторна ваксина за Covid-19, създадена от основания в Тиендзин производител CanSino Biologics, което увеличи цената на акциите на компанията със 7% през днешния ден, съобщи БГНЕС.

Националната администрация за медицински продукти даде зелена светлина за имунизацията за незабавна приложимост като бустер, заяви компанията в изказване до Хонконгската фондова борса в неделя.

 

След известието акциите на компанията нарастнаха с 14% през днешния ден сутринта, преди да затворят със 7,1% по-високо от началната си стойност.

 

Безиглената ваксина, която може да се съхранява и ползва по-лесно от интрамускулните инжекции, ще се ползва посредством разпръсквач, обявиха от компанията.

„ Одобрението ще окаже позитивно влияние върху резултатите на компанията, в случай че имунизацията бъде закупена и употребена от съответните държавни организации “, се прибавя в изказването.

 

Компанията не предлага детайлности за това по кое време аденовирусната ваксина ще бъде предоставена за обществена приложимост. Няма обществено налични тествани или рецензирани данни за ефикасността на новата ваксина.

Учени от няколко страни, включително Куба, Канада и Съединените щати, също тестват инхалаторни ваксини за Covid-19.

Досега Китай е одобрил осем други инжекционни ваксини, създадени на локално равнище, от 2020 година насам. Но админът по медикаментите в страната към момента не е дал зелена светлина на задгранични ваксини, в това число инжекции с иРНК, създадени от Pfizer/BioNTech или Moderna, които имат по-добри индикатори за ефикасност в съпоставяне с други типове ваксини.

Китай е единствената огромна стопанска система, която се придържа към политиката на нулев Ковид, което нарушава пътуванията и бизнеса. Длъжностните лица в цялата страна в този момент са подложени на напън да лимитират локалните експлоадирания на вируса преди основната политическа среща идващия месец.

Южният софтуерен център Шънджън, с над 18 млн. поданици, наложи в събота блокиране на множеството елементи на града през уикенда, до момента в който над 21 млн. души в югозападния мегаполис Чънду са подложени на всеобщи проби от понеделник до сряда.

В Китай са сложени над 3,4 милиарда ваксини, заяви през днешния ден Националната комисия по опазване на здравето, без да предлага детайлности за % на имунизираното население.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР