Безхаберниците от „Ботев“ успяха да сътворят чудо и да вземат

...
Безхаберниците от „Ботев“ успяха да сътворят чудо и да вземат
Коментари Харесай

Чудо! Ботев взе точка от гостуващия във Враца Черно море, но кризата е факт /снимки/

Безхаберниците от „ Ботев “ съумяха да сътворят знамение и да вземат точка от гостуващия “Черно море “ в първия мач от петия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев " приключи 1:1, като домакините изравниха в последната минута на постоянното време. Националът Исмаил Иса откри резултата в края на първата част, а в 89-ата минута Георги Вълчев прати по точка в актива на двата клуба. Така "моряците " на Илиан Илиев не съумяха да оглавят, най-малко краткотрайно, класирането в шампионата, само че не престават без загуба в акцията.
Първото полувреме предложи слаб и отегчителен футбол. Гостите от Варна бяха по-настоятелни в офанзива, само че доближиха мъчно до голови обстановки. След няколко разбърквания, които не доведоха до рискови удари, националът Мартин Минчев се оказа на отлична позиция. В 26-ата минута младият нападател стреля фронтално против вратата, само че стражът на домакините Красимир Костов съумя да парира топката.
В последните секунди на първата част Исмаил Иса откри резултата. Опитният нападател на "моряците " се пребори за една топка, отстрани съпротивата на Костов и Апостол Попов и на празна врата търкулна топката в мрежата - 1:0 за момчетата на Илиан Илиев. Така гостуващият състав взе оптималното от това мудно полувреме, което можеше да приключи и при тъждество, в случай че не беше проблясъка на Иса.
През второто полувреме картината във Враца закупи лека смяна, предвид на това, че играчите на Сашо Ангелов започнаха да работят с повече сили в атакуващ проект. В 64-ата минута Даниел Генов докосна изравняването, само че срещна постоянните ръце на вратаря Иван Дюлгеров. Последният плонжира и отби голов удар на Генов, който потърси долния ляв ъгъл на рамката. В ответната офанзива бразилецът Родриго Енрике шутира отдясно, само че топката профуча над задачата.
Сашо Ангелов подреди на своите да нападат до последно, като подкрепя тактиката си с включването на Мирослав Будинов на мястото на Попов. Към края "зелените " постановиха сериозен напън към пеналтерията на „ Черно море “. Веднъж Дюлгеров избави, само че в 89-ата минута вратарят на "моряците " бе матиран с глава от Георги Вълчев. Будинов асистира с глава на своя сътрудник. Остана обаче подозрение за засада на трети футболист от „ Ботев “, взел присъединяване в обстановката при центрирането към Будинов.
Мачът се оживи съществено и в добавеното време варненският тим сътвори 2-3 рискове пред Костов, само че до трети гол в срещата не се стигна и последният съдийски сигнал пристигна при 1:1.

„ Ботев “ (Враца) – „ Черно море “ 1:1 (0:1)

0:1 Исмаил Иса (45)
1:1 Георги Вълчев (89)

Стартови сформира:
„ Ботев “ (Вр): Костов, Васев, Попов, Миланов, Керчев, Вълчев, Гаджев, Златински, Генов, Вушурович, Домовчийски
„ Черно море “: Дюлгеров, Попов, Енчев, Хантакиас, Панов, Ндонгала, Андраде, Родриго, Панайотов, Минчев, Иса
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР