Бездомното куче Роска, което бе прегазено от джип на 24

...
Бездомното куче Роска, което бе прегазено от джип на 24
Коментари Харесай

Какво е състоянието на прегазеното от джип куче в пазарджишко село

Бездомното куче Роска, което бе прегазено от джип на 24 декември, до момента в който спяло край шосе в Мало Конаре, е изписано от ветеринарната клиника, където беше признато за лекуване след случая, заяви Трифон Кабуров, доброволецът, който реагира пръв за спасяването на потърпевшото куче.

Роска отива в приемен дом при Росица Идакиева, която ще се грижи за нея, ще работи за възстановяване на физическото и психическото и положение. Ще продължи лекуването на анемията и ерлихиозата.

" При потребност ще има и рехабилитация. Ще бъде направена контролна рентгенова фотография след около месец. За кучето Роска ще се търси осиновител евентуално в България ", осведоми доброволецът в обществената мрежа.

Благодеятелят на Роска оповестява още, че парите за лекуването ѝ са събрани и всичко е платено, като благодари на донорите, които са над 200 души. 

Припомняме, че кученцето беше прегазено от джип на Бъдни вечер. От фрагментите, качени във фейсбук страницата на Трифон Кабуров, се вижда по какъв начин джип минава съзнателно през лежащо в края на улицата животно.

Камерите от къщата на семейство Гълъбови са снимали случката. На записите се вижда по какъв начин кучето си лежи в края на пътя, а водач с джип преднамерено завива около него, прегазва го и продължава по пътя си.

А жителите на пазарджишкото село стачкуваха. Те желаеха  законодателни промени в защита на животните . Случаят провокира вълна от неодобрение.  

Полицията задържа мъжът, който прегази куче в пазарджишкото село Мало Конаре. Арестуваният е на 52 години. За сходно закононарушение законът планува от 1 до 3 години затвор и санкция от 1000 до 5 хиляди лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР