Бездомници се заселиха в сградата на Централна поща-Пловдив. В приземията,

...
Бездомници се заселиха в сградата на Централна поща-Пловдив. В приземията,
Коментари Харесай

Бездомници се нанесоха в Пощата на Пловдив, контролни органи тръгнаха по следите им

Бездомници се заселиха в постройката на Централна поща-Пловдив. В приземията, покрай Форум Юг, са се настанили трайно трима души, алармира четец на TrafficNews. Скитниците употребяват хладните пространства, като са пренесли в тях свои движимости и електроника.

Тази процедура не е нещо ново за сходен вид публични здания. Именно Пощата е една от локациите, които съставляват безконечен интерес за безпризорни поданици на Пловдив. Затова и битката с тях се оказва безконечна, разяснява пред TrafficNews Димитър Стоев – дежурен чиновник на Оперативна програма „ Общинска защита “.

От предприятието поеха самодейност за осъществяване на инспекция по случая. Техни чиновници са засекли единствено едно от лицата, което избягало незабавно след появяването им. Другите двама не са били открити в пространствата. Предполага се, че в този миг са се занимавали с просешка активност.

Припомняме, че една огромна част от постройката - 69%, е частна благосъстоятелност. По тази причина „ Общинска защита “, Български пощи или околните търговски обекти нямат пълномощия към проблема.

По информация на медията ни ничастникът има наета охранителна компания, която се грижи за сигурността на Пощата. Именно тя разполага с властта да постанова каквито и да е правила на територията си, включително да се разпорежда с противозаконната окупация на пространствата. Те също са били известени по случая и техен бус е посетил обекта късно денем.

Припомняме, че Пловдив разполага с Център за краткотрайно настаняване на бездомни, само че той е с ограничаване от три месеца за година. Скитниците пък избират да са се възползват от обществената услуга в студените месеци, когато е рисково да нощуват на открито. През по-топлия интервал от годината множеството са на открито в търсене на заслон в изоставени здания, безстопанствени или уединени пространства.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР