Бездомните хора - те ли са едни от основните социални

...
Бездомните хора - те ли са едни от основните социални
Коментари Харесай

Нормално е да си с маска при тези обстоятелства, а нормално ли е обстоятелството?

Бездомните хора - те ли са едни от главните " обществени заболявания " на обществото?

" Нормално е да си с маска при тези условия, само че не е обикновено събитието ", това отбелязва столичанката Ружи, като разгласява и фрагменти, на които виждаме възрастен, евентуално безприютен, приседнал и завит с чаршав. А компания му вършат единствено... гълъбите, които са накацали по крата и раменете му.

Гледката е тъжна и доста столичани се възмущават, и освен - те се ядосват на страната, в която живеем. Това е добър мотив да попитаме: Къде са обществените? Съществува ли изобщо мобилната грижа за бездомни в София, чиято основна цел е грижа за хората, които не попадат в обсега на здравната и обществена система в България, както и ограничение на последствията от общественото изключване и облекчение живота на хората живеещи на улицата, посредством даване на здравни, обществени и психически съвещания.

Именно целева група на мобилната грижа са хора, живеещи на улицата или в остарели изоставени здания при мизерни битово-хигиенни условия.

Публикацията на Ружи провокира вълна от мнения. Свет написа, че въпросният безприютен човек от години е там. " И никой никакви ограничения не подхваща, макар разнасящите всевъзможни гадости рояци и посраното до неразбираемост околно пространство. ", прибавя той.

" Много е елементарно да се възмущавате, изключително като чета мненията на " джентълменените ". Много е елементарно да обвинявате различен човек за несъстоятелността в която е изпаднал и това, че е повече човек от вас и има сърце и храни гълъбите от немотията си, само че на вас ви пречи, тъй като нямате душа и сърце. Интересува ви единствено лъскавата опаковка на хората, в това число и вашата без наличие. Вместо да мрънкате тук, какъв брой пари дарихте на този човек, купих те ли му топъл обяд, предложихте ли му баня да се изкъпе, платихте ли му квартира да му помогнете в тежката обстановка в която е изпаднал? Не. Вие нищо не сте направели да му помогнете на индивида, само че ще извръщате с отвръщение глава и ще коментирате. Запомнете никой, но никой не е застрахован в този живот, че няма да изпадне в сходна обстановка, че ще остане без дом и ще живее на улицата. Отритнат от обществото, тъй като няма дом и пари. Този човек е повече човек от вас. Да с маска е тъй като съблюдава епидемологичните разпореждания и няма тв, радио или смарт телефон от където да се осведоми когато паднат. А вие изтупани и лъскави " джентълмени " вземете да станете индивиди, а не лъскави опаковки без наличие. ", разяснява Алекс.



Снимки: Ружи / Facebook
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР