Бездомник в Бургас е бил глобен с 600 лева, затова

...
Бездомник в Бургас е бил глобен с 600 лева, затова
Коментари Харесай

Бездомник без маска отнесе глоба от 600 лева

Бездомник в Бургас е бил санкциониран с 600 лв., по тази причина че не е носил и е седял на скамейка по време на изключителното състояние през април. Наказателното разпореждане му е връчено на 5 ноември. От неправителствена организация в морския град ще оказват помощ на бездомника да апелира санкцията.
Данчо е израснал по домовете, а в този момент живее на улицата. Трудно осъзнава за какво е санкциониран два пъти. Стоял на скамейка и влезнал без маска в магазин. " Нямах хапчета и аз като зашеметен вървя, обикновено е, на улицата съм, не осъзнах и внезапно по този начин влязох в магазина да си закупувам самун. И една жена ми направи забележка и натисна паник бутон ", споделя той.
 Съпругата на албанския президент бе санкционирана - не носела маска Съпругата на албанския президент бе санкционирана - не носела маска
Съпругата на президента на Албания Илир Мета, Моника Крюемади е санкционирана, тъй като е била без защитна маска, заяви МИА, представена от БГН...
" Това е интервалът, в който първо – маски липсваха, бяха безбожно скъпи, второ – това е човек, който е с умствена назадничавост ", разяснява общественият служащ Асена Матеева.
От " Каритас " се грижат за близо 100 бездомници по време на пандемията в Бургас. И сега разчитат на помощи. От неправителствената организация се притесняват, че с изключение на за носене на маска, бездомниците ще бъдат глобявани и за неспазване на карантина. " Това са хора, които живеят на улицата и в случай че някой от тях излезе позитивен на ПСР тест тогава няма къде да бъде карантиниран ", сподели Асена Матеева. От " Каритас " имат единствено три дни, с цел да апелират актовете на Данчо. Търсят правна помощ и юрист. Данчо получава 200 лева обществена пенсия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР