Бездомни кучета тормозят спасители и плажуващи на един от плажовете

...
Бездомни кучета тормозят спасители и плажуващи на един от плажовете
Коментари Харесай

Голям проблем на плажа във Варна! Бездомни кучета тормозят спасители и плажуващи, агресивни са и нападат!

Бездомни кучета тормозят спасители и плажуващи на един от плажовете във Варна. Те споделят, че са алармирали общината, само че към този момент реакция няма.

" Към седем са кучета. Агресивни са, атакуват плажуващи. Деца играят във фекалии, никой не им чисти. Не им е мястото на плажа “, сподели Петър Ценов, избавител на плажа на Варна, съобщи bTV.

" Хубаво е да се обичат животните, само че толкоз е значимо и да се обичат хората. Кучетата са глутница, когато едното нападне, потеглят и другите. Преди две седмици сътрудника ми го бяха нахапали за крайници “, описа Георги Есов, старши избавител на плажа.

По думите му общината би трябвало да си свърши работата и, в случай че се постанова да приспят нападателните.

Разпоредил съм от понеделник на три екипа да работят. Направих го за, хората да не се измарят в топлото време. Не е единствено проблем да заловиш кучета, когато се отстреля, като не можеш да го заловиш по естествения метод, като се упои бяга по 4 километра “, съобщи Йордан Биков, шеф а " Общински подслон за бездомни кучете “.

По думите му кучетата с ушни марки са имунизирани и обезпаразитени.

" За тях се поставят грижи, за останалите не знам от къде се появяват. Действаме по стратегия " кастрирай и върни “, нямаме място в приюта, само че няма какво друго да създадем “, безапелационен бе Биков.

По думите му не било хуманно да се приспиват животните. " Няма закона, койот да ни задължава качетата да бъдат приспани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР