Бездомни хора са принудени да плащат за PCR изследвания със

...
Бездомни хора са принудени да плащат за PCR изследвания със
Коментари Харесай

Бездомни трябва да платят PCR тест, за да бъдат подслонени

Бездомни хора са принудени да заплащат за PCR проучвания със лични средства, с цел да бъдат признати в спешни центрове. Те обаче не могат да си го платят и са обречени да останат на улицата, заяви Българска национална телевизия.
Над 150 са бездомниците в Русе, съгласно последното броене на доброволците от БЧК. Точната им численост никой не може да каже. Преди пандемията доста от тях получавали топла стая и храна в приюта “Добрият самарянин “, само че тази година настаняването става единствено при показване на негативен PCR тест. Бездомниците няма по какъв начин да го платят, а омагьосаният кръг се затваря от обстоятелството, че нямат и персонални лекари, които биха могли да им издадат направление за проучването.

Затова и за първи път тази година в приюта има 12 свободни места.

“Благодарение на Каритас сме заплащали тестванията на част от потребителите”, заяви Камен Кънчев – шеф на Център за настаняване на бездомни хора, Русе.

Александър Мишев живее в центъра от няколко месеца и е измежду късметлиите, настанени с безвъзмезден тест.
“Нямам пари, обществено слаб съм, лежах в пандиза. Излязох си и нямам къде да пребивавам. Социалните ме видяха и те ме настаниха тука. PCR тест направиха и всичко върви нормално”, описа той.

За да се опази здравето на хората, се предлага да излизат единствено в избрани часове и в заявления да показват мястото, където отиват. В центъра се съблюдават всички противоепидемични ограничения, а всекидневно здравно лице мери температурата на настанените.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР