Бездомен мъж от Ню Джърси даде последните си 20 долара

...
Бездомен мъж от Ню Джърси даде последните си 20 долара
Коментари Харесай

История за бездомник, дал последните си пари, за да помогне

Бездомен мъж от Ню Джърси даде последните си 20 $ на млада жена в неволя, а тя му се отблагодари по слисващ метод.

27-годишната Кейт Маклър закъсала на междущатската автомагистрала с автомобила си през нощта.

„ Сърцето ми биеше мощно. Не знаех какво, за Бога, ще върша! ”, споделя тя, представена от NBC News и Нова тв.  

В най-тежкия миг мъж, който тя разказва просто като „ Джони ”, се доближил към нея и й споделил, че не е безвредно за нея да излиза отвън колата си. И отишъл да й купи бензин с последните си пари.  

Джони не изискал от момичето даже $. И макар че на момента нямала пари в брой, тя към този момент знаела по какъв начин ще му се отплати. В идващите няколко седмици тя почнала постоянно да минава край неговия ъгъл на улицата.

„ Дадох му парите за бензина. Подарих му яке, ръкавици, шапка и топли чорапи ”, разказва Кейт. И добавя, че преди да стане безприютен, 34-годишният Джони е бил морски пехотинец, пожарникар и парамедик.

Но това не било задоволително. Тя провела благотворителна акция, в която събрала 388 хиляди $. В началото задачата й била дарения от 10 хиляди $, с цел да може да наеме квартира за своя избавител и да му обезпечи кола. Хората обаче взели драговолно историята и внесли доста повече пари от предстоящото.

„ Това промени живота ми ”, споделя самият Джони във видео, оповестено на страницата на GoFundMe.

Когато се събрали 100 хиляди $, благотворителната страница била краткотрайно свалена от интернет по молба на Джони. Скоро обаче отново била отворена поради огромния интерес. А самият той съобщи, че ще подари част от парите за благородна идея. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР