Безчет лечебни извори е дарил Бог в Централна България, които

...
Безчет лечебни извори е дарил Бог в Централна България, които
Коментари Харесай

Чудотворна вода тече в селата в Централна България 



Безчет лечебни извори е дарил Бог в Централна България, които като че ли извират от сърцето ѝ. Писателката Цветана Качерилска споделя за много от тях, локализирани главно в Ловешка област в региони с най-висока непорочност на природата съгласно едно скрито изследване от времето на соца. Повечето от чудотворните извори са известни единствено на локалните хора.

Някои се намират край пътя, а други – в дребни църкви, където са построени аязма и чешми. Някои са открити посредством оракулски сънища, други са свързани с митове и предания, подсилващи чувството за свръхсила. „ Слепи проглеждат след измиване; други се избавят от нелечими болести; бездетни дами раждат здрави деца. Вярата е в основата на чудесата, тя е тази, която лекува, настояват свещеници и монаси, само че има и свидетелства от неособено вярващи, намерили лек. Изворите с минерална, светена, сребърна и жива вода не престават да бълбукат и да носят вяра и религия в чудесата “, отбелязва писателката.

Тя сочи едно изворче край село Орешак. То се намира сред махалите Райковска и Калчевска. Според локалните поданици е потребно за очите. По клоните на дърветата връзват конци за здраве. Самото място също има формата на очи. „ Има и различен извор наоколо със сярна вода, който се намира в Калчевска махала. За него се твърди, че оказва помощ при заболели бъбреци “, споделя Качерилска.

Село Чифлик също се слави с неземни естествени благосъстояния. Намира се сред резерватите „ Кашка “, „ Васильов “ и „ Козя стена “ в парка Централен Балкан. Там постоянно са забелязвани енергийни кълба да летят из въздуха. На земята има общо 9 извора. Някои от тях съдържат радон в минимални количества, което съгласно медиуми притегля същества от други благ измерения. Самата вода се предлага при голям брой болести. retro bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР