Без значение. Той е просто един гост.Така лидерът на групата

...
Без значение. Той е просто един гост.Така лидерът на групата
Коментари Харесай

Пеевски за отсъствието на Радев на клетвата в КС: Без значение е! Той е просто един гост

" Без значение. Той е просто един посетител ".

Така водачът на групата на Движение за права и свободи в Народното събрание Делян Пеевски разяснява решението на президента Румен Радев да не участва на клетвата на новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

 

На въпрос за какво мандатът на новите съдии е девет вместо седем години той отговори сбито: " Нашите адвокати по този начин считат, че е вярно, по този начин написа в конституцията ".

 

Президентът Румен Радев нападна в Конституционния съд избора на двамата нови съдии. Същото направи и опозицията в Народното събрание - " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ". Становище срещу избора на Атанасова и Белазелков показаха и от Висшия адвокатски съвет.

 

" Адвокатите са за това - да пазят клиентите си. Аз се сюрпризирам, че те изобщо се изричат по тази тематика. Все едно ние да се изричаме дали те да си вземат някой клиент ", разяснява Пеевски и добави: " Да си пазят клиентите. 

 

Той изричто разясни, че " би трябвало да има ясно разделяне кой с какво се занимава с тази тематика. Ако юристите имат предпочитание да си изкажат мнението в Народното събрание, да се кандидатират, да станат депутати, да могат да гласоподават, да се изричат и да си споделят мнението в тази постройка ".

 

Пеевски отбрани финансовия министър Асен Василев, който е заплетен в имотния скандал към някогашната постройка на Политическа партия на ул. " Чаталджа "  

 

На въпрос по отношение на проблема " Чаталджа " Пеевски изясни: " Нищо не ме тормози. Виждам, че сега министър Василев е жертва на офанзива от съмнителни уеб сайтове на лица, които записваха посолства, и по-късно на сътрудници, които ги тиражират и въртят, медии, благосъстоятелност на олигарси ".

 

В отговор на въпрос кой стои зад тази офанзива Пеевски отговори: " Според мен тези олигарси, които имат медии в България. То остана един ".

 

Припомняме:  " Чаталджагейт "  тръгна на 10.01.2024 година от следствие на уеб страницата BIRD под надпис: " Винетките на Промяната "  , продължено на 13. 01. 2024 с ново заглавие " Апартаментът на Лорер с частен асансьор като на Цветанов " и по-късно мощно подето от медийната групирвка на Иво Покорпиев. " Капитал ", Дневник ", " Медияпул ", а по-късно " Дойче веле " и " Свободна Европа " разнищиха в елементи схемата, изтъквайки имиджовата рецесия за партия " Продължаваме промяната ", ударът върху реномето на финансовия министър и вредите на страната.

" Проблем се получава, когато внезапно и сдружението, и министърът, купил жилището си на по-ниска от пазарната цена, продадат парцелите си за по-високи от пазарните цени скоро по-късно. А когато крайният покупател е друга компания, облагодетелствана от страната и съществуваща поради обвързаности с държавната власт, сюжетът заслужава повече внимание ", написа на 16.02. 2024 година в просторен материал " Капитал ".

 

Пеевски още веднъж изясни, че ще зададе запитване до прокуратурата за това до каква степен са стигнали следствията, свързани с президента Румен Радев. " Ще създадем запитване да проверим на какъв стадий са и дали са скрити, покрити или заровени някъде. Аз нищо не знам, просто ще попитаме - въпросите са обществени ", сподели той.

 

" Антикорупционният фонд съгласно мен, в случай че в действителност ще работи, за какво толкоз години не свърши нещо и не разпита тези " касиери? ", попита ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи

 

" В мига, в който съм го видял, почнах да приказвам ", отговори той на въпрос по кое време е схванал това за нередностите в президентската институция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР