Без значение какви са международните приоритети, ние трябва да се

...
Без значение какви са международните приоритети, ние трябва да се
Коментари Харесай

Цончо Ганев: Ние трябва да се водим от националните си интереси

Без значение какви са интернационалните цели, ние би трябвало да се водим от националните си ползи. Именно това правихме в 47-ото Народно заседание, това ще вършим и отсега нататък. Единствената ни водеща цел е това, което е преференциално за България - както стопански, по този начин и външнополитически. Това сподели Цончо Ганев - зам.-председател на „ Възраждане " и лидер на листите в Благоевград и Бургас, в предаването „ Тази събота " по бТВ.

По думите му равнището на предходния парламент е било ниско и не е имало конфликт на хрумвания и политики, а на бизнес ползи и на интернационално непознато поклонничество.

Ако „ Възраждане " ръководи, първото нещо, което ще направи, е да предоговорят всички стопански условия на участието ни в Европейския съюз.

„ Възраждане " не е проруска партия, безапелационен бе той. „ Това нормално се приказва от политически субекти, които вървят на закуски в Американското посолство. Христо Иванов самичък разкри, че върви преди да се подпише отварянето на пътя на Македония към европейските институции, върви за координиране с френския дипломат. Ние не сме ходили на никое място, няма да вървим на никое място и отсега нататък ", съобщи Ганев.

Партията се финансира единствено със дотациите, които получава сега. „ Ние сме най-проверяваната партия изобщо в България. 12 инспекции на Сметната палата, поредност инспекции от ДАНС, „ Икономическа полиция " и прокуратура. Хиляди членове на „ Възраждане " бяха разпитвани. Преди една година вървеше дело за изтриване на „ Възраждане " изобщо. Ако бяхме взели един кламер отнякъде, това щеше да е тематика №1 ", сподели още заместник-председателят на „ Възраждане ".

Единствено „ Възраждане " може да оправи дипломатическите връзките с Руската федерация, просто тъй като партията не води антируска политика.

Кризата с газа е резултат от недалновидното и некадърно ръководство на предходните ръководещи. Спирането на доставките от страна на „ Газпром " не значи прекъсване на съветския газ към страната ни, само че през медиатори и доста по-скъпо, акцентира той. „ Газпром " отхвърля да води договаряния - по какъв начин да води договаряния, като това служебно държавно управление не потегли да оправя дипломатическите връзки с Русия? Ние продължаваме да сме страната, изгонили най-вече съветски дипломати ", уточни Ганев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР