Без значение дали става въпрос за любимата ви копринена блуза

...
Без значение дали става въпрос за любимата ви копринена блуза
Коментари Харесай

Никога не перете в пералнята тези дрехи

Без значение дали става въпрос за обичаната ви копринена блуза или най-мекия ви пуловер, всеки си има избрани облекла, без които просто не може да живее. За да ви помогнем да запазите най -доброто от дрешника си, ще споделим кои облекла да не слагате в пералнята.

Кашмир и вълна

Прането на плетивата в пералнята може да бъде рисковано - закачането и свиването са доста постоянно срещани резултати, когато тези материи се перат в машина, написа actualno.com. Експертите предлагат да перете тези облекла на ръка, с цел да избегнете разкъсвания и изкривяване. За да ги изперете, напълнете мивката, ваната или леген с вода и прибавете нежно почистващо средство. Потопете дрехата, завъртете я в на ръка в съда и я оставете да се накисне към 30 мин. После отцедете и изплакнете, до момента в който водата стане бистра. Избягвайте да извивате, защото това може да съсипе дрехата. Поставете я на повърхност, с цел да изсъхне.

Коприна

Що се отнася до обичаните ви копринени облекла, има огромен късмет етикетите за грижи да споделят „ единствено химическо почистване “. Възможно е обаче да перете тези артикули вкъщи на ръка. Така ще избегнете стесняване, оцветяване и други повреди. Нужна ви е хладка вода и внимателен препарат. Закачете облеклата си да изсъхнат, само че избягвайте да ги оставяте на слънце, с цел да не избледнее цвета.

Сутиени

Кукичките на бельото могат да се закачат по другите ви облекла, само че презрамките и лентата ще се раздължен и ще станат безформени, когато се пуснат в машината с другото пране. Ако можете, изперете тези артикули на ръка и не ги сушете в сушилнята.

Структурирани дрехи

Въпреки че тъканта на въпросните тоалети може да е подобаваща за пране, хвърлянето на обичания ви костюм или плисирана пола в прането не е добра концепция. Структурираните дрехи, като костюми и якета с подложки за раменете, могат да се изкривят в пералнята. Добре е да употребявате химическо почистване за тях.

Облекло с декорация

От пришити пайети до комплицирана бродерия с мъниста, продукти, които носят хубав фон, рядко наподобяват добре след излизане от пералнята. Всъщност, има огромен късмет те да се закачат за други детайли в машината и даже за самата машина. Вместо това оставете тези облекла за химическо почистване или ги изперете вкъщи на ръка в малко хладка вода и течен препарат.

Кожа

Освен в случай че нямате в действителност добра причина да перете кожените си произведения, най добре е да не го вършиме в никакъв случай. Истинската кожа може да се свие като реакция на водата. Ако желаете да почистите, използвайте бебешки кърпички.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР