Без значение дали става въпрос за любимата ви копринена блуза ...

Без значение дали става въпрос за любимата ви копринена блуза

Никога не перете в пералнята тези дрехи

Без значение наистина ли става казус за предпочитаната ви копринена блуза или най-мекия ви пуловер, всеки си има избрани облекла , без които елементарно не може да живее. За да ви помогнем да запазите най - положителното от дрешника си, ще споделим кои облекла да не слагате в пералнята.

Кашмир и вълна

Прането на плетивата в пералнята може да бъде рисковано - закачането и свиването са доста постоянно срещани резултати , когато тези материи се перат в машина, написа actualno.com. Експертите предлагат да перете тези облекла на ръка, с цел да избегнете разкъсвания и изкривяване . За да ги изперете, напълнете мивката, ваната или леген с вода и добавете нежно почистващо средство. Потопете дрехата, завъртете я в на ръка в съда и я оставете да се накисне към 30 мин. После отцедете и изплакнете, до момента в който водата стане бистра. Избягвайте да извивате, защото това може да съсипе дрехата. Поставете я на повърхност , с цел да изсъхне.Коприна

Що се отнася до предпочитаните ви копринени облекла , има огромен късмет етикетите за грижи да споделят „ единствено химическо почистване “. Възможно е макар че да перете тези артикули вкъщи на ръка. Така ще избегнете стесняване , оцветяване и други повреди. Нужна ви е хладка вода и внимателен препарат. Закачете облеклата си да изсъхнат, само че избягвайте да ги оставяте на слънце, с цел да не избледнее цвета.

Сутиени

Кукичките на бельото могат да се закачат по другите ви облекла , само че презрамките и лентата ще се раздължен и ще станат безформени, когато се пуснат в машината с другото пране. Ако можете, изперете тези артикули на ръка и не ги сушете в сушилнята.

Структурирани дрехи

Въпреки че тъканта на въпросните тоалети може да е подобаваща за пране, хвърлянето на предпочитания ви костюм или плисирана пола в прането не е положителна концепция . Структурираните дрехи , като костюми и якета с подложки за раменете, могат да се изкривят в пералнята. Добре е да употребявате химическо почистване за тях.

Облекло с декорация

От пришити пайети до комплексна бродерия с мъниста, продукти , които носят хубав фон , рядко наподобяват добре след излизане от пералнята. Всъщност, има огромен късмет те да се закачат за други детайли в машината и даже за самата машина. Вместо това оставете тези облекла за химическо почистване или ги изперете вкъщи на ръка в малко хладка вода и течен препарат.

Кожа

Освен в случай че нямате в действителност положителна подбуда да перете кожените си произведения , най добре е да не го правите в никакъв случай . Истинската кожа може да се свие като реакция на водата. Ако желаете да почистите, използвайте бебешки кърпички.

Източник: fakti.bg