Без здравеопазване не може да има нормална държава, заяви служебният

...
Без здравеопазване не може да има нормална държава, заяви служебният
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Без здравеопазване няма държава

Без опазване на здравето не може да има естествена страна, съобщи служебният министър председател Гълъб Донев, който произнесе приветствено слово на тържественото честване в УМБАЛ " Лозенец " във връзка на 75-годишнината от основаването на лечебното заведение.

Без опазване на здравето не може да има здрави и усмихната деца, на чиито триумфи в учебно заведение да се радваме. Няма по какъв начин стопанската система ни да върви към напредък, няма по какъв начин да имаме благоденстващо и проспериращо общество ", означи министър председателят.

Той поздрави медиците от лечебното заведение за тяхната работа и висок професионализъм и им пожела  " с горделивост да носят бялата престилка ".

" Животът на нас зависи от вас ", сподели още министър председателят Донев.

" Със своята цялостна отдаденост на най-хуманната специалност, екипът на болничното заведение я трансформира в едно от най-модерните лечебни заведения в страната ", сподели още министър председателят. Той напомни, че от от 2003 година болничното заведение е учебно-клинична база към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", а дипломираните от този момент лекари са още една огромна горделивост на болница " Лозенец ".

Гълъб Донев напомни още, че петима лекари от екипа на болница " Лозенец " се включват в образованията за системата за хеликоптерна помощ HEMS, която следва да бъде построена у нас.

По време на церемонията министър председателят награди с плакет трима лекари от лечебното заведение - доктор Светлин Сталянов, доцент доктор Дорина Асенова и доцент доктор Йорданка Узунова, за висок професионализъм в работата им.

Той акцентира, че във връзка на годишнината болницата е била удостоена с Почетния знак на президента на Република България, а от името на президента Румен Радев бе прочетен и приветствен адрес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР