Без здравеопазване не може да има нормална държава. Не може

...
Без здравеопазване не може да има нормална държава. Не може
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Без здравеопазване няма проспериращо общество

„ Без опазване на здравето не може да има естествена страна. Не може да има здрави и усмихнати деца, на чиито триумфи в учебно заведение да се радваме. Няма по какъв начин стопанската система ни да върви към напредък. Няма по какъв начин да имаме проспериращо и благоденстващо общество “. С тези думи министър председателят Гълъб Донев се обърна към екипа на университетската болница „ Лозенец “ по време на тържественото отбелязване на 75-годишнината от основаването на лечебното заведение.

Премиерът посочи, че със своята цялостна отдаденост на най-хуманната специалност, с непрекъснатото надграждане на компетентностите и рационализация на инфраструктурата, през миналите 75 години медицинските експерти на болничното заведение трансфораха „ Лозенец “ в едно от най-важните и модерни лечебни заведения у нас. „ Затова през днешния ден всеки пристигнал в болничното заведение пациент може да бъде сигурен, че ще получи съвременни и на европейско равнище здравни грижи “, безапелационен бе Донев. Министър-председателят напомни, че от 2003 година болничното заведение е учебно-клинична база към новооткрития Медицински факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. А дипломиралите се над 700 лекари и приключилите 160 задгранични жители са още една огромна горделивост за екипа на болница „ Лозенец “, както и още едно задоволство за полагания труд.

Донев добави, че модерното опазване на здравето включва бърза и съответна здравна помощ както по земя, по този начин и по въздух. Затова и петима лекари от екипа на болница „ Лозенец “ се включват в образованията по системата HEMS “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР