“Без заповед на Патриарха храм не може да бъде затворен.Това

...
“Без заповед на Патриарха храм не може да бъде затворен.Това
Коментари Харесай

Без заповед на Патриарха храм не може да бъде затворен

“Без заповед на Патриарха храм не може да бъде затворен. ”Това сподели в ефира на NOVA Тивериополският свещеник Тихон.

Руската черква „ Свети Николай ” беше затворена в четвъртък следобяд и към момента не е отворена. Патриарх Неофит утвърди четирима свещеници, които да служат там.

По думите му Руската черква е под юрисдикцията на Неофит.

„ Цялата неволя е в едно – тук имаме един психически проблем, един прочувствен, един държавен, един юридически и един църковен проблем ”, сподели още Тивериополският свещеник. Той акцентира разликата сред дипломатични и дипломатически дейности. Според Тихон българската страна е постъпила дипломатически, гонейки свещеници, само че не го е направила дипломатично.

                            Без заповед на Патриарха храм не може да бъде затворен

„ Едно е несъмнено. Бих се радвал в случай че тяхната и нашата политика не се месят толкоз. Те едно „ Отче наш ” не могат да кажат, а всички станаха експерти по религиозно-правните въпроси ”, приключи Тивериополският свещеник Тихон.

Българският патриарх Негово Светейшество Неофит назначи свещеници от София в руската църква „ Св. Николай Мирликийски ”, оповестиха от Българската патриаршия.

Българският дипломат в Москва Атанас Кристин беше извикан в съветското външно министерство по отношение на експулсирането на свещеници от Руската православна черква.

Мотивите за това решение са израз на грижа за вярващите. Така се резервира положителният ред в църквата и следва да бъде разбирано единствено в неговия нравствен аспект. С него не се засягат вещни или други права на който и да било, каквито са им обезпечени от светските закони.

Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит е уведомил за подхванатите дейности със свое преднамерено писмо Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил и чака подпомагане от съветското посолство в София за отваряне на храма.

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР