Без законодателни промени МВР не може самостоятелно да се справи

...
Без законодателни промени МВР не може самостоятелно да се справи
Коментари Харесай

МВР иска реформи: Без условни присъди и пробация за пияни и дрогирани водачи

Без законодателни промени Министерство на вътрешните работи не може независимо да се оправи с безумието по пътищата . Трябва и комплекс от ограничения за възстановяване на подготовката на водачите и на положението на инфраструктурата.

Това съобщи в Стралджа основният секретар на ведомството основен комисар Петър Тодоров. Той участва на поклонението на починалия служител на реда Генади Троев, който беше блъснат по време на работа от пийнал водач .



„ Най-важното е законова мярка, която да не позволява на водачи, отказали проба за алкохол и опиати, да им се размине . Такива открити водачи би трябвало да имат ефикасни присъди. Ако би трябвало да се подхващат и конфискации на колите им. Тези ограничения са готови като законова смяна дружно с Министерството на правораздаването. Очакваме идващото Народно заседание да се произнесе по тях “, сподели основен комисар Тодоров.

Той прикани за законови промени, непозволяващи съглашения, условни присъди, санкции и пробации за водачи, използвали алкохол и опиати и провокирали тежки катастрофи със починали. " Трябва да има единствено ефикасни присъди ", акцентира основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

По думите му, без впрягане на напъните на всички виновни институции „ войната по пътищата “ не може да бъде спряна. " В страната има 60 – 70 сериозни пътни сектора с неприятна инфраструктура и непрекъснати катастрофи . Там също са нужни незабавни ограничения ", уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
 
 служител на реда Стралджа

Колегите на починалия служител на реда го изпратиха в последния му път с включени светлини и сирени на полицейските коли. Генади Троев е работил от пет години в системата на Министерство на вътрешните работи. Трябвало е след няколко месеца да навърши 31 години .

В родния му град Стралджа и в цялата община е разгласен ден на печал.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР