Без вас Украйна щеше да бъде сама, заяви днес украинският

...
Без вас Украйна щеше да бъде сама, заяви днес украинският
Коментари Харесай

Европейският парламент на крака при речта на Зеленски |

Без вас Украйна щеше да бъде сама, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски в послание към Европейския парламент. Той се включи с видеовръзка от Украйна в изключителната сесия, на която Екологичен потенциал разисква статута на страната за участие.

Евродепутатите - отпред с ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен - посрещнаха изявлението му на крайници и с продължителни овации.

Борим се за оцеляване и сме доста решени, също колкото желаеме да бъдем равноправна част от Европа, добави той. Зеленски изрази очакване да се разиска вчерашната поръчка на Украйна за започване на присъединителни договаряния с Европейски Съюз.

За някои от нас през днешния ден е последният ден. Искаме децата ни да бъдат живи и мисля, че е заслужено. Само през вчерашния ден в Украйна бяха убити 16 деца. Каква военна опасност са децата?, попита той.

Много се веселя да усетя настроението в Екологичен потенциал - през днешния ден сме обединени. Не знаех, че това трябваше да бъде цената на европейското единение. Много е висока, хиляди починаха. 

„ Имаме две революции, една война, пет дни на съветска инвазия. Тотална инвазия. Аз не чета сега, моето изявление не е написано на хартия. Хартията в нашата страна свършва, това е действителността. Вярвам, че през днешния ден жертваме живота си поради свободата и желанието да сме равни, да сме такива като вас. Ние жертваме украинския народ - най-ценното, което имаме. Това е най-високата цена, която можем да платим. Често споделяме, че ще спечелим, ще победим всичко и всички. Много се веселя, че може да видите с очите си това, което се случва. Ние в действителност ще победим, уверен съм, че това ще се случи ”, безапелационен бе украинският президент.

Според Зеленски Европейският съюз ще бъде доста по-силен с Украйна. „ Без вас Украйна ще остане сама. Ние доказахме своята мощ. Ние сме тъкмо като вас - докажете, че вие сте с нас. Докажете, че няма да ни обърнете тил. Докажете, че вие в действителност сте европейци. Тогава животът ще спечелва над гибелта и светлината ще спечелва над мрака. Слава на Украйна! ”, приключи изказването си пред Европейския парламент украинският президент.

Президентът Володимир Зеленски изиска Европейски Съюз да стартира ускорена процедура за предоставяне на Украйна на статут на кандидат-член на Общността. Той и ръководителят на Върховната Рада Руслан Стефанчук направиха послание пред Европейския парламент, който се събра на изключителна сесия поради експанзията на Русия.

Председателят на Европарламента Роберта Мецола сподели, че признава европейската вероятност на Украйна и ще се работи за тази цел.

" Ще доставим нужното оръжие на Украйна, ще изключим Русия от SWIFT и ще забраним пропагандата на Кремъл ", добави тя и сподели още, че Европа ще преодолее зависимостта си от съветски газ.

След изявлението му още веднъж последваха продължителни бурни овации.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР