Без участието на студентите в протестите - няма да стане.

...
Без участието на студентите в протестите - няма да стане.
Коментари Харесай

Мартин Карбовски: Без участието на студентите в протестите - няма да стане

" Без присъединяване на студентите в митингите - няма да стане ". Това сподели пред БНР журналистът Мартин Карбовски и посочи:

" Защо ги няма студентите? Защото ГЕРБ проникна и във ВУЗ-овете. Уж поради аполитичност, започнаха да дават пари на студентските препоръки... Трябват ни студентите. Без студенти не става нито " Аврора ", нито дясна гражданска война, нито 1956-а в Унгария. Без студенти това няма да се случи! ".

Той изрече мнение, че не се е събрала сериозна маса от хора, с цел да се реализира смяна.

" Виждам хората по какъв начин се разделят на две - провинцията ми вика " Нема да се хабиш, ние отново ще си гласуваме за Бойко " и София, която споделя " Ние победихме, ние сме първенците ", разяснява още журналистът.

По думите му е допустимо митингът да затихне, а като причина за това уточни народопсихологията на българите.

" Много забавно се получава. Българинът страда от мощен търпеж, само че също така елементарно се и уморява от това да желае да смъкна султана. Ще излезе, ще повика малко, пък ще пристигна зима, ще иде да си купи праз и сланина, па се прибере при дамата, а в случай че има и ракия... нещата свършиха. У нас, съгласно мен, демокрацията е функционалност на температурата ", разяснява Мартин Карбовски.

Той предвижда, че ГЕРБ още веднъж ще завоюват парламентарните избори: " Системата ГЕРБ проникна в цялата страна ".

Според журналиста очакванията за смяна се разпореждат на Слави Трифонов и на президента Румен Радев Той напомни, че " от 1990-а година насам левите не са имали обикновено държавно управление ":

" Все ги бутаме, тъй като са комунисти. Трябва да излезем от опълчването комунисти - антикомунисти. 30 години по-късно те не са комунисти, те са леви хора ".

Той беше безапелационен, че когато би трябвало да се направи фронт против олигархията и кражбите на политическата класа, би трябвало да се създадат даже идеологически взаимни отстъпки, не безпринципни.

" Ние сме деца на " падишаха " и считаме, че някъде се взема решение вместо нас. Българинът счита, че е никой и поради това ще си карат пашалъка в неговия живот стотици бюрократи, лъжци и това, което произведохме - телевизионната неистина - това е политик, на който никой не скача. Винаги ще сбъркаш, в случай че се довериш като на господ на политика, той е твой прислужник. Когато политикът отиде на село и те го гледат като падишах, като сменим това, като обърнем хастара - ще имаме смяна. Докато боготворим " падишаха " и продължаваме да се молим на Урсула (Урсула фон дер Лайен - бел.ред.), на Ахмед Доган, на Реджеп Ердоган, най-после ще излиза " дребното падишахче " против бабата и ще пита " Доволна ли си, че ти дадох 50 лв.? ". Това е телевизионната неистина ", сподели още журналистът.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР