Без ток, в следствие на валежите от мокър сняг, са

...
Без ток, в следствие на валежите от мокър сняг, са
Коментари Харесай

Над 10 села в област Кърджали са без ток

Без ток, в резултат на преваляванията от влажен сняг, са към 12 села в област Кърджали, основно в общините Кирково и Крумовград. От нощес (2 януари) на елемент работи и граничният пункт с Гърция " Маказа-Нимфея ", сподели пред Българска телеграфна агенция регионалният шеф Даниел Делчев.

Той изясни, че на пункта няма проблем с трафика. Екипи на EVN работят по възобновяване на електрозахранването в цялата област и до края на деня се чака повредите да бъдат отстранени.

Делчев сподели също, че на територията на региона няма получени сигнали за бедстващи хора. Няма аварирали коли. На места в района има доста количество сняг, изключително в Крумовградско където са регистрирани навявания и снежна завивка тук-там от над 60-70 см.

Пътищата в региона са проходими при зимни условия. Участъците от републиканската пътна мрежа се обработват. Работи се и по по-малките пътни артерии, поради прогнозите за идващите два дни от температури 10 градуса под нулата и заплахата от поледици при непочистени пътни артерии, изясни още Даниел Делчев.

По данни на Областно пътно ръководство - Кърджали, все още няма затворени пътища. " В обедните часове ще отпадне и въведеното нощес ограничаване за придвижване на моторни транспортни средства над 12 т по пътя Кърджали - Ардино ", сподели за Българска телеграфна агенция шефът на ОПУ - инж. Иван Гавазов. Той добави, че в района няма други ограничавания за придвижване.

По данни на хидрометеорологичната обсерватория в Кърджали, за миналото денонощие най-голямо количество превалявания са измерени в Бенковски - 22л. на кв.м., а минимум в Кърджали - 7л на кв.м.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР