Без телефонна връзка и интернет са жителите на родопското село

...
Без телефонна връзка и интернет са жителите на родопското село
Коментари Харесай

15 дни без мобилна връзка: Родопско село остана без телефони и интернет по празниците

Без телефонна връзка и интернет са жителите на родопското село Манастир. Причината - повреди в електропреносната мрежа, провокирани от падналия преди две седмици изобилен сняг. Хората неведнъж подавали сигнали до мобилните оператори и електроразпределителното сдружение, само че и до този миг нямат обсег.

Вече две седмици родопското село Манастир е без всевъзможни мобилни връзки. Хората тук споделят, че е цяло знамение, че по време на празниците не е зародил случай, тъй като връзка не може да се реализира даже с пожарна, полиция и спешна помощ. Местните поданици алармираха Българска национална телевизия с вярата да бъдат чути и да се откри незабавно решение на казуса. Живеещите в Манастир са привикнали да имат проблеми с обсега, само че толкоз дълго не са били откъсвани от света. Много от възрастните хора даже не са могли да се чуят с околните си, с цел да си честитят Коледа.

От 13 декември в Манастир нито един от мобилните оператори няма мрежа. Покритието изчезнало след токов удар.

Електрозахранването било възобновено за два дни, само че телефоните още не работят. Най-притеснително е за тези, които имат потребност от доктор.

Без връзка в селото всички се усещат безпомощни. Туристите си тръгнали, локалните поданици са изолирани даже от най-близките си.

За да намерят мобилно покритие денем хората от Манастир изминават километри пешком в снега. Жителите на селото настояват, че проблемите им са от няколко години.

Кметският наместник на Манастир неведнъж подава сигнали за казуса.

Тук сме 50 души, за които всеки ден аз нося отговорност и не мога да чуя, в този момент снега е малко, само че беше 80 см, аз не мога да чуя тази баба има ли потребност от нещо,щото не мога да цопам в преспите, изяснява Милена Иванова, кметски наместник на с.Манастир.

И от трите мобилни оператора обявиха за Българска национална телевизия, че знаят за неналичието на мрежа в региона на селото. Обясниха, че ще отстранят повредата, когато снегът и времето им разрешат да стигнат до базовите станции с информационно съоръжение.

Междувременно в Манастир - най-високо разположеното село на Балканския полуостров, хората събират подписка с цел да имат скоро естествена мобилна връзка.

Репортер: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР