Без технически преглед на автомобила, ако не сме платили глоба

...
Без технически преглед на автомобила, ако не сме платили глоба
Коментари Харесай

Идея: Без технически преглед на автомобила, ако не сме платили глоба

Без механически обзор на автомобила, в случай че не сме платили санкция Шофьори с неплатени санкции или дължими такси за потребление на платената пътна мрежа няма да бъдат допускани до годишен механически обзор. Нарушители ще бъдат спирани и на границата, когато напущат или влизат в страната. Това плануват промени в Закона за придвижване по пътищата, гласувани на първо четене в транспортната комисия в Народното събрание.
 
Депутатите одобриха и промени, съгласно които санкциите, налагани от КАТ ще се заплащат на място посредством ПОС терминал, за задачата пътните служители на реда би трябвало да бъдат оборудвани с такива устройства.
 
Промените в Закона за придвижване на пътищата, свързани с въвеждането на Тол системата от началото на 2019 година, плануват в началото нарушителите да имат опция да заплатят обезщетителна такса, сподели за Дарик зам.-председателят на транспортната комисия, депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.
 
За транспортни средства над 12 тона обезщетителната такса се предлага да е 175 лева, за такива сред 3,5 т и 12 тона - 125 лева, а за леките коли до 3,5 т - 70 лева Ако в 14-дневен период обезщетителната такса не бъде заплатена, водачите ще бъдат глобявани.
Шофьори с неплатени санкции или дължими такси за потребление на платената пътна мрежа няма да бъдат допускани до годишен механически обзор. Нарушители ще бъдат спирани и на границата, когато напущат или влизат в страната, като контролът ще се реализира от Агенция „ Митници “, изясни шефът на Тол ръководството Антон Антонов.-->
 
От 17 декември водачи ще могат да закупят електронна винетка или да обръщат хартиената си винетка, в случай че е годна и през идната година, на уеб страницата или посредством мобилното приложение на Тол ръководството. Конвертирането е целесъобразно, а не наложително и водачите, които не го създадат няма да бъдат глобявани. Електронните винетки се вкарват от началото на идната година, а тол системата за тежкотоварните коли започва от 16 август.
 
В транспортна комисия бяха гласувани и промени в Закона за персоналните документи, които плануват валидността на шофьорските книжки на хора с увреждания да бъде до 10 години, а не както е сега до 5.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР