Без т.нар. Турски поток войната в Украйна едва ли щеше да

...
Без т.нар. Турски поток войната в Украйна едва ли щеше да
Коментари Харесай

Тръбата, която направи войната! Конкретни имена на български политици излизат от Пътната карта за Турски поток

Без така наречен Турски поток войната в Украйна надали щеше да се случи, тъй като Русия нямаше да може да доставя газ до Европа на Сърбия, Унгария, Австрия и Словакия и мъчно щеше да въздейства и на Турция.

България изигра решаваща роля като построи трасето през България за 3 милиарда лв. от джоба на данъкоплатците, освен това ние нямаме право да употребяваме от газа.

" Пътната карта " излезе преди дни. От нея излиза наяве, че страната ни безусловно е подчинена на ползите на Путин от " евроатлантика " Бойко Борисов. 

" Ние получихме достъп до въпросната преписка от общо 24 000 имейла.

Когато от InformNapalm се свързаха с нас, те си бяха поиграли известно време по основни думи от самата преписка и бяха извадили тези, в които се загатва България, както и съответни имена, свързани с българското държавно управление ".

 Това сподели в " Кой Говори " по " Дарик " * Петко Петков от българската онлайн общественост на специалисти по киберсигурност и битка с дезинформацията " BG Elves " ( " Български елфи " ).

Той описа повече за процеса по разкодиране на информация, открита в разследване на интернационалната проверяваща общественост InformNapalm.

Разкритията се базират на онлайн преписка на Евгений Зобнин - асистент на заместник-председателя на съветския парламент Александър Бабаков и касаят газопреносната инфраструктура от турско-българската до българо-сръбската граница " Турски поток ".

" В самите имейли нямаше изключително написано като текст, само че ставаше ясно сред кого е кореспонденцията. В самите имейли има прикачени криптирани файлове и тук е функционалността на българските " елфи ", които, чрез разнообразни механически начини, хванаха избрани патърни (бел.ред., в превод от британски ез. " схеми ", " модели " ) ", изясни Петков.

 Експертът добави, че откакто " елфите " са достъпили самото наличие, са попаднали на изненада.

" Първата порция, която видяхме преди няколко дни, са серия от документи, които показват нещо като презентация.

Много детайлно, с образни графики, са показани всъщност очакванията на съветската страна и осъществяването, по отношение на упованията им на " Турски поток ".

Детайлно са изписани физически лица, съответни цени, периоди, всичко това, което дълго време беше крито от българската общност ", съобщи специалистът.

Докато от онлайн общността са изследвали тези документи на инцидентен принцип, в един от огромните масиви са видели е-мейл, който е бил разказан като " roadmap " (бел.ред. в превод от британски ез. " пътна карта " ).

" При отварянето му видяхме търсената от всички от 2017 година пътна карта на " Турски поток ", сподели Петков.

По думите му, в изясняване на информацията от е-мейла на помощника на Бабаков, са взели участие и редица проверяващи публицисти, с чиято помощ " елфите " са съставили последователност на събитията към " Турски поток ", която ще бъде показана на обществото до дни.

Петков означи, че забавен детайл, видян от кибер специалистите, е един имейл, съдържащ точки, които " трябвало да бъдат разисквани ".

" 13-а точка гласи, че българското държавно управление е готово за своя сметка да направи въпросната тръба.

Датата е септември, 2016 година, тогава към този момент е било ясно какво ще се случи и всичко останало е замазване на очите на хората.

Директно се загатват имена на български политици, освен от ГЕРБ.

Кои са те четете в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР