Без спецправосъдие скоро: Правната комисия в парламента одобри на второ

...
Без спецправосъдие скоро: Правната комисия в парламента одобри на второ
Коментари Харесай

Одобриха на второ четене закриването на спецправосъдието

Без спецправосъдие скоро: Правната комисия в Народното събрание утвърди на второ четене закриването на профилираните съдилища и прокуратури. Това стана след нови бурни диспути. Налице бе и дълго чакан директен конфликт сред основния прокурор Иван Гешев и съпредседателя на „ Демократична България “ Христо Иванов, написа " ".

„ За “ закриването на спецправосъдието, което бе в основните параграфи от 3-и до 16-и на изменението на закона, гласоподаваха, както и на първо четене, депутатите от всички парламентарни групи без ГЕРБ и Движение за права и свободи. За да влязат в действие поправките, те би трябвало да минат и през пленарна зала.

Представители на спецсъдилищата, както и депутати от ГЕРБ, предизвестиха, че със закриването им ще се сътвори безпорядък, изключително във връзка с проведената престъпност. От партията на Бойко Борисов желаеха отсрочване на гласуването, като приканиха преди този момент работна група да разиска и поправя текстовете. Това обаче бе отхвърлено. Ива Митева от " ИТН " пък изясни, че е гласувала срещу това предложение единствено с цел да не бъдат причислени към ГЕРБ и Движение за права и свободи. Иначе и съгласно нея трябвало да има работна група.

/
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР